Dragić ostaja pri Miami Heat

Goran Dragić se je odločil izkoristiti igralsko možnost v pogodbi z Miamijem in bo za 19,2 milijona dolarjev še eno leto član Heata. Vročica slovenskemu košarkarju sicer ni dala nobenega zagotovila, da ga v prihajajoči sezoni 2019/20 ne bo zamenjala.


Dragić je pred štirimi leti sklenil pogodbo z Miami Heat, šlo pa je za pogodbo 4+1, pri kateri se lahko košarkar odloči, da v klubu ostane še eno leto. Zdaj 33-letni Ljubljančan ni skrival velike želje, da ostane v Miamiju, kjer se je ustalil in uživa velik ugled med navijači. Namesto, da postane prosti igralec, bo v zadnjem, petem, letu pogodbe Dragić izkoristil 19.217.900 dolarjev oz. 17 milijonov evrov bruto.

Miami Heat pa v zadnjih sezonah ni konkurenčen najboljšim, od boja za naslov, ki so ga bili vajeni med leti 2006 in 2014, pa so še toliko bolj oddaljeni. Letos so na primer v zadnjih tekmah izgubili končnico. Ob Dragićevem podaljšanju pogodbe se tako Miami ni odločil, da bi podal prvemu organizatorju igre kakršno koli zagotovilo, oziroma varovalko, da ne bo morebiti zamenjan že pred ali med samo sezono.

Legendarni predsednik kluba Pat Riley pa hkrati ni namignil , da namerava slovenskega organizatorja igre kar takoj zamenjati. Spremljevalci Heata tako domnevajo, da bo menjava bolj stvar medsebojnega dogovora glede na potek prihodnje sezone, s čimer bi Dragić vseeno lahko imel kar nekaj besede, če se zgodi menjava.

Sorodne objave