Anadolu Efes izločil Barcelono, dva slovenska reprezentanta v polfinalu Evrolige

Anadolu Efes je na odločilni peti tekmi z Barcelono uspel priti do zmage in se posledično uvrstiti v polfinale Evrolige. Turki so v Istanbulu slavili z 80-71, v predzadnji krog izločilnih bojev pa so se uspeli prebiti s skupnim izidom 3-2. Jake Blažiča tokrat ni bilo v postavi Barcelone. 


https://www.facebook.com/TheEuroLeague/videos/427175258070688/

Kot se spodobi za dvoboj dveh evropskih velikanov je bila tekma izenačena vse do zadnjega. Barcelona je v vročem Istanbulu vodila celotno prvo in večji del druge četrtine. Domači so do prvega vodstva (44-42) prišli šele v 17 minuti srečanja, nato pa vodstva do konca tekme niso več predali v roke Kataloncev. Zelo pomembno vlogo je pri Efesu odigral Vasilije Micić, ki je dosegel dvojni dvojček (10 točk, 10 skokov). Miciča je lepo dopolnil bivši NBA-jevec Shane Larkin, ki je v statistiko vpisal 18 točk in dodal še 7 podaj. Pri Barceloni sta iztopala Thomas Heurtel in Chris Singleton, oba s po 12 točkami.

Anadolu Efes je tako postal še zadnji polfinalist letošnje izvedbe Evrolige. Tja so se že prej uvrstili moskovski CSKA, Fenerbahče in Real Madrid. CSKA je s skupnim izidom 3-1 izločil Baskonio, Fenerbahče je bil z enakim rezultatom boljši od Žalgirisa, Real Madrid pa je s 3-0 deklasiral Panathinaikos. Slovenija bo imela tako v sklepnem delu Evrolige dva reprezentanta, Anthonyja Randolpha (ki je slovenski dres že oblekel zadnjič) in Klemna Prepeliča. Zaključni turnir Evrolige bo med 17. in 19. majem v španski Vitorii.

https://www.facebook.com/TheEuroLeague/videos/2218337871829033/

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Facebook, Anadolu Efes Spor Kulübü

Video: Facebook, Turkish Airlines EuroLeague

Sorodne objave