Poraz Slovenk proti Hrvaški za zaključek drugega dela pripravljalnega cikla

Laško – Po tesni petkovi zmagi proti reprezentanci Češke s 77:75 so slovenske košarkarice odigrale še drugo tekmo turnirja, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu. Izbrankam selektorja Damirja Grgića je na drugi strani igrišča stala pomlajena hrvaška izbrana vrsta, ki je bila boljša s 84:72.


Hrvatice so tako postale zmagovalke turnirja ”Telemach s srcem na parketu”, Slovenija pa je osvojila drugo mesto. Varovanke selektorja Damirja Grgića so v petek premagale Češko s 77:75, Hrvaška pa je bila v četrtek boljša od Češke s 66:61.

Slovenkam se je poznalo, da je bila to druga tekma v manj kot 24 urah. Hrvatice, ki so odlično zadevale z razdalje – trojke 12:25 – ter dobile obračun pod obročema (40:36), so vodile večji del tekme. Slovenija se jim je na začetku zadnje četrtine približala
na 63:69, toda delni izid 9:0 je gostje vrnil v prepričljivo vodstvo, ki so ga ohranile do konca. “Hrvaška je zmagala povsem zasluženo. Odigrala je fenomenalno tekmo v napadu, mi pa smo bili preskromni, da bi si zaslužili zmago. Zdaj imamo dva dni časa, da se malce spočijemo, regeneriramo ter se čim bolje pripravimo na naslednji tekmi. Do evropskega prvenstva je skoraj še en mesec in vsaka tekma mora biti za nas šola in nova izkušnja,” je povedal selektor Damir Grgić.

Slovenske košarkarice so s tekmo proti Hrvaški zaključile drugi cikel priprav na evropsko prvenstvo. V nedeljo jih čaka prost dan, že v ponedeljek popoldan pa bodo s treningi nadaljevale v Laškem. Kaj kmalu jih čakata tudi novi pripravljalni tekmi. Navijačem se bodo predstavile na turnirju Orbit dvojček v Trbovljah.

V četrtek, 6. junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, v petek, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave