Kitajske oblasti aretirale navijača Rocketsov

Navijač Houston Rocketsov je bil na Kitajskem aretiran, ker je objavil sliko na kateri je pripravljen, da sežge kitajsko zastavo.


Kitajska je zaradi nedavnega incidenta in zaostritev odnosov z ligo NBA že odpovedala sredine medijske aktivnosti in predvidene dobrodelne akcije programa NBA Cares. Prav tako so terminirali vse predvidene prenose tekem predsezone, ki se jih bo kar nekaj odvijalo tudi na njihovem ozemlju. Po poročanju  Los Angelesa Timesa so trgovine na kitajskih že umaknile vse navijaške artikle moštva Houston Rocketsov, odstranili pa so tudi vse plakate in reklame, ki so še nekaj dni nazaj tako entuziastično vabile na ogled tekem NBA.

Tudi na Kitajskem fanatični navijači

Navijaška baza Rocketsov je bila predtem na Kitajskem izjemno velika, nekateri pa so očitno še vedno na njihovi strani. Tako je neznan navijač na kitajsko socialno omrežje Weibo objavil svojo sliko, kako je pripravljen sežgati kitajsko zastavo, zraven pa je pripisal: “Živim in umrem z ekipo.” Lokalna policija je izjavila, da je navijač onečastil državno zastavo in proti njemu poteka preiskava. Komentarji pod sliko so si bili enotni v podporo njemu in ligi NBA.

Spor, ki ga je zanetil zdaj že izbrisani tvit Moreya v podporu protestnikom v Hong Kongu, se po opažanem le stopnjuje. Ekipi Lakersov in Netsov, ki imata za jutri predvideno srečanje v Šanghaju, sta na Kitajsko že prispeli, ni pa ju pričakala množica oboževalcev, kot je to običajno. To se seveda pripisuje preteklim dogodkom. Obstaja tudi možnost, da srečanje celo ne bosta zaigrali.

Foto: Bloomberg

Sorodne objave