Uradno: Vlatko Čančar član Denver Nuggets

Vlatko Čančar je tudi uradno postal član severnoameriškega poklicnega moštva Denver Nuggets in bo tako ob Goranu Dragiću ter Luki Dončiću še tretji Slovenec v ligi NBA v sezoni 2019/20.


Da se bo 22-letni Koprčan preizkusil v najmočnejši ligi na svetu, je bilo moč slutiti po všečnih predstavah v dresu Denverja v poletni ligi NBA v Las Vegasu. Že tedaj je spletna stran Sportando poročala o tem, da je njegova prihodnost v Koloradu zagotovljena.

Zdaj so pri Denverju tudi uradno potrdili in s 206 visokim slovenskim košarkarjem podpisali večletno pogodbo. Čančar je prejel dres s številko 31, dokončno znane niso zgolj finančne podrobnosti. Ocenjuje se da mu bo pripadla pogodba v vrednosti 1,5 milijona dolarjev.

Slovenski reprezentant prihaja v močno ekipo, ki je bila lani na krilih izjemnega srbskega centra Nikole Jokića po rednem delu druga v zahodni konferenci, v konferenčnem polfinalu pa je nato klonila proti Portlandu. Ob Čančarju, ki se bo v ligi NBA pridružil rojakoma Goranu Dragiću (Miami) in Luki Dončiću (Dallas), kar pa pomeni, da v kvalifikacijah za EuroBasket 2021 ne bo na voljo reprezentančnemu selektorju Radu Trifunoviću.

Sorodne objave