Podrobno: Največji povratek v zgodovini NBA končnice #video

Moštvu Los Angeles Clippers je v noči na torek uspel največji povratek v zgodovini NBA končnic, po tem ko so sredi tretje četrtine zaostajali za 31 točk, nato pa z legendarnim povratkom v gosteh šokirali prvake Golden State Worriors. Končni izzid je bil 135:131.


Naj se vam dejstvo vtisne v misli: največji povratek v zgodovini končnice. Kljub temu besede in končni rezultat ne moreta povzeti magnitude tega, kar se se je zgodilo v Oracle Areni, kjer so bili dvakratni zaporedni prvaki na dobri poti, da zavzamejo vodstvo 2:0 v zmagah. Nato pa so bizarne inkonsistence, ki so branilce naslova pestile doberšenj del redne sezone, zopet potrkale na vrata ob najbolj nepravem trenutku.

»Dobili smo točno to, kar smo si zaslužili,« je poraz povzel trener Bojevnikov Steve Kerr. Zasluženo pa so dobili tudi Clippersi, ki so v rednem delu letošnje sezone že uprizorili povratke izpod 28 in 25 točk zaostanka. »Smo to, kar smo bili skozi celotno sezono,« je poudaril najboljši posameznik Clippersov na tekmi Lou Williams.

Do konca je bilo točno 19 minut in 31 sekund, ko so Clippersi začeli svoj povratek in do konca točkovno bojevnike nadigrali z »delnim« rezultatom 72-37. V celotnem drugem polčasu je ekipa Los Angelesa dosegla neverjetnih 85 točk, kar je na primer točka več kot poln rezultat Bostona, ko so na nedeljski tekmi z 84:74 premagali Indiano. Medtem ko so varovanci Williamsa iz igre zadevali kot za stavo, so se Bojevniki mučili in zadeli zgolj 8 od zadnjih 27 metov – vključno s 14 izgubljenimi žogami. Domači navijači so nemočno spremljali šokantno predstavo svojih ljubljencev, ki v svoji najboljši luči navadno igrajo košarko z drugega sveta!

Največ bencina na ogenj je pri gostujoči ekipi v odločilnih trenutkih zlil Lou Williams, takoj za njim pa še Montrezl Harrell. Slednji je svojih 15 točk od 25-tih nasul v zadnji četrtini, Williams pa jih je prispeval še 11 več.

Da je poraz bojevnikov še toliko bolj boleč, je poskrbel DeMarcus Cousins, edini pravi center Golden Statea, ki si je že v četrti minuti poškodoval mišico ter bil primoran zapustiti igro. Cousinsova usoda še ni popolnoma jasna, toda po vsej verjetnosti ga na prihajajočih tekmah ne bomo videli.

Los Angeles se torej vrača v domače mesto, kjer jih po spektaklu v Oaklandu pričakujejo navdušeni navijači. Verjeli ali ne, trenutno je v dvoboju Golden State – Los Angels vsaj psihološka prednost na strani košarkarjev iz mesta angelov.

Najlepše trenutke povratka Los Angelesa si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Sorodne objave