Luka Dončić bo poletje preživel v domači Ljubljani

Naslednja tekma v ligi NBA Luko Dončića čaka čez slabih šest mesecev in v Dallasu so pozornost že preusmerili v njegovo drugo sezono.


Luka se je po naporni, a individualno nadvse uspešni sezoni končno privoščil nekaj oddiha, predvsem od medijskega sveta. Poleg zavidljivih številk (povprečje 21 točk, 7,8 skoka in 6 asistenc) grenak priokus ostaja zgolj pri ekipni uspešnosti. Posledično so se nove gradnje ekipe okrog Dončića v Teksasu lotili že kar sredi sezone, z odmevnimi menjavami igralcev.

V drugi sezoni od mladega Ljubljančana pričakujejo še boljše predstave in vpliv na ekipo. O tem se je v pogovoru za The Dallas Morning News razgovoril tudi trener Rick Carlisle, ki je dal mladeniču v preteklih mesecih zelo široka in odprta igralska pooblastila. “Če se bo poletja lotil tako, kot se mora, potem verjamem, da bo šla njegova igralska krivulja navzgor,” razlaga strateg Dallasa in dodaja: “Čaka ga zelo pomembno obdobje. Že dolgo ni imel tako zajetnega obdobja brez tekem. V Evropi namreč igrajo do junija. Mora počivati in delati. Vsak dan se bo moral vprašati, kaj lahko naredi, da bo boljši.”

Osnovne poletne priprave naj bi Luka opravljal doma v Ljubljani. Carlisle je ob tem že naznanil, da bo slovensko glavno mesto obiskal tudi sam. “V določenem trenutku se bom odpravil v Ljubljano, ne bom pa povedal natančnega termina. Nočem namreč, da bi iz mojega obiska nastal medijski cirkus. Pomembno je, da pridem v dvorano in delam.”

Sorodne objave