Po Kokoškovu Phoenix prevzel Monty Williams

Dosedanji pomočnik trenerja pri moštvu severnoameriške košarkarske lige NBA Philadelphia 76ers Monty Williams je postal novi trener Phoenix Suns, in nasledil nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova.


Kokoškov je brez službe ostal po slabi sezoni, v kateri so Sunsi vpisali zgolj 19 zmag in pa 63 porazov. To je tudi najslabši izkupiček v zgodovini franšize, Phoenix pa je nazadnje v končnici nastopil pred devetimi leti. Ameriški mediji poročajo, da je Monty Williams s Sonci podpisal petletno pogodbo, v klub pa naj bi se preselil takoj ko Philadelphia zaključi s končnico. Trenutno v drugem krogu vzhodne konference vodi z 2:1 v zmagah proti Torontu.

Nekdanji igralec v ligi NBA Williams je bil glavni trener New Orleansa med letoma 2010 in 2015 in se dvakrat uvrstil v končnico. Pred tem je bil pet let pomočnik pri Portlandu, v sezoni 2015/16 še v Oklahomi. Leta 2016 je postal podpredsednik za košarkarske operacije v San Antoniu, od 2018 pa je bil pomočnik pri 76ersih.

Kje bo v prihodnje deloval Igor Kokoškov še ni znano, pojavljajo pa se govorice, da bi lahko znova sedel tudi na klop slovenske reprezentance.

Sorodne objave