Petrol Olimpija ima znova potencialnega NBA igralca

Petrol Olimpija se v Ligi Nova KBM sooča z težavami ob odsotnosti Luke Šamanića. Mladi hrvaški košarkar je na vrhuncu državnega prvenstva odletel čez lužo, kjer ga je čakal preizkus NBA draft combine, najbolj znano testiranje košarkarjev pred odhodom na nabor lige NBA. Šamanić se je na testiranjih odrezal izvrstno in si morda prislužil uvrstitev v prvi krog nabora.


Luka Šamanić, ki je v pretekli sezoni lige ABA v zeleno-belem dresu beležil 6,4 točke na tekmo se je odlično izkazal na spretnostnem poligonu, pokazal dobro fizično pripravljenost in imel enega izmed največjih razponov vertikalnih dosegov pri skoku med krilnimi centri. Sploh slednji podatek je med skavti in upravami klubov lige NBA, ki jih je bilo na testiranju napretek, izredno cenjen. Med drugim je bil eden izmed glavnih razlogov, da je bil lani na naboru s številko ena izbran Deandre Ayton. Za povrh se je Šamanić izkazal tudi z dobrimi šuterskimi sposobnostmi.

Mladi talenti so med seboj odigrali tudi tekmo, ki so jo opazovali številni ogledniki z lige NBA. “Nihče drug ni pred draftom tako izboljšal svojega položaja. Luka je dosegel 13 točk ob sedmih skokih v 19 minutah igre. To je bilo dovolj, da je predčasno končal s testiranji. Skavti so bili pred njegovim prihodom na Combine skeptični, a je bil fantastičen,” so na Žurnal24 prevedli izjavo Mika Schmitza, enega izmed glavnih analitikov nabora, ki dela za medijsko hišo ESPN.

Glede na izjemen nastop je prav mogoče da bo 19-letni Hrvat na letošnjem draftu celo udeleženec prvega kroga.

https://youtu.be/1-99QcfjCXg

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Eurohoops

Sorodne objave