Toronto se ne predaja: finale Vzhoda izenačeno

Torontu je po dveh porazih uspel izjemen povratek proti ekipi Milwaukee Bucks, ki so na severu zapravili vodstvo 2:0 v zmagah. Po ponedeljkovi zmagi v podaljšku so nocoj Raptorsi suvereno dobili tekmo in serijo uspeli izenačiti.


Kljub izmenjavanju vodstva do tretje četrtine je bilo čutiti, da ima Toronto vajeti nad potekom igre v svojih rokah. Imeli so zelo učinkovito klop in prikazali odlično ekipno predstavo. Kar šest Raptorjev je doseglo vsaj 13 točk, pri gostiteljih pa je bil najučinkovitejši Kyle Lowry s 26 točkami. V zadnjo četrtino so domači košarkarji vstopili z vodstvom 94:81, nato pa dokončno ušli s serijo 10:3. Na krilih navdušenih gledalcev je Toronto empatično tekmo pripeljal do konca z rezultatom 120:102.

Glavni kandidat za nagrado MVP Giannis Antetokounmpo zopet ni imel svojega večera. Podvojil je sicer število točk iz tretje tekme, kjer je zadel zgolj 5 metov. To mu je nocoj uspelo že v prvem polčasu, toda obramba nad njim je bila iz minute v minuto intenzivnejša. Do konca tekme je zadel le še štirikrat, gledalci pa so dobesedno ponoreli, po tem ko je s prostih metov zgrešil celoten obroč. Najboljši posameznik pri Milwaukeeju in strelec tekme je bil potencialni Dončićev soigralec v novi sezoni Khris Middleton s 30 točkami.

Zgrešeni prosti met Antetokounmpa

Prva domača violina Kawhi Leonard je dosegel 19 točk, navdušen je bil nad širino svojih soigralcev: “Igralci s klopi so dosegli več kot 30 točk. Prav vsak je prispeval svoj delež, ne le v napadu, ampak tudi v obrambi. Pred nadaljevanjem serije smo v dobrem položaju.”

Antetokounmpo kljub drugem zaporednem porazu, kar se je Milwaukeeju pripetilo le še enkrat v rednem delu sezone, ostaja optimističen: “Celo leto igramo dobro košarko, če izgubiš tekmo ali dve, to še ne pomeni konec sveta. Ne bomo izgubili samozavesti. Moramo delati svoje stvari in verjeti v ekipo.”

Peta tekma bo v noči na petek v Milwaukeeju.

Sorodne objave