Pau Gasol že razmišlja o trenerskem poklicu

Paul Gasol je v nedavnem pogovoru dejal, da že razmišlja o trenerski karieri potem, ko bo zaključil z igranjem košarke. 


Ne vem, če se vidim kot trener. Toda uživam v predajanju znanja, dajanju napotkov in usmerjanju soigralcev,” je Gasol dejal za španski športni časnik AS. “Bomo videli ali bom poskusil, potem ko na klin obesim košarkarske čevlje. Res je, da to ni isto, kot igrati košarko, je pa najbližje temu. Privlačna stvar je adrenalin, ko si blizu akcije, predajaš znanje mladim igralcem, ki počnejo to, kar si ti počel toliko časa. O tem včasih nisem razmišljal. Zdaj to obstaja možnost.”

Minilo je že sedem mesecev odkar je Gasol nazadnje zaigral (poraz z 114-121 proti San Antonio Spursom). Takrat si je legendarni španski košarkar poškodoval gleženj, pri 39. letih pa si nikakor ne želi prehitro vrniti na parket.

Napredujem,” je Gasol odgovoril, ko so ga vprašali o rehabilitaciji gležnja. “Gre za počasen proces in moramo biti potrpežljivi. Poskušam že več narediti na samem igrišču in napredovati počasi ter potrpežljivo. Poskušam biti optimistečn in pozitiven. Trenutno še ni datuma povratka, saj je vse odvisno od tega, kako bodo reagirali noga, kost in gleženj. Prav tako moram ponovno aktivirati gibanje, saj sem bil dolgo časa neaktiven. Ne bom postavljal datuma, vsak dan znova ocenjujemo stanje.”

Starejši od bratov Gasol je zadnjo sezono končal v dresu Milwaukee Bucksov, potem ko se je med sezono s Spursi, kjer je odigral prejšnji dve leti, dogovoril za odkup. Gleženj si je poškodoval že na tretji tekmi za Buckse, v lanski sezoni pa je na 30 tekmah povprečno beležil dobre 4 točke. Letos poleti je sklenil enoletno pogodbo z Portland Trailblazersi, ki so iskali okrepitve na centerskem položaju, saj bo Jusuf Nurkić zaradi hude poškodbe primoran izpustiti večji del sezone.

Foto: Christian Petersen/Getty Images

Sorodne objave