Dončić in Porzingis odpovedala, zmago je dosegel Dallas!

Dallas je dosegel veliko zmago (109:106) na gostovanju v Denverju, ki je utrpel prvi poraz sezone. Zvezdniški duo Porzingis/Dončić je danes kratkomalo odpovedal, skupaj sta uspešno iz igre zadela le devetkrat. Zmago je nocoj dosegla celotna ekipa sploh pa je v ospredje stopila klop Dallasa, ki je med tekmo dobesedno podirala rekorde. Kljub Lukovemu slabem strelskem večeru, se je ta v zadnji minuti oddolžil z odločilnim polaganjem, ki je Dallasu eventuelno zagotovil zmago.


Denver je odločno začel prvo četrtino. Razigral se je Paul Milsap, zadel nekaj odprtih metov za tri in Nuggetsi so kmalu povedli z dvomestnim številom točk. Dallas se ni pustil zmesti, nekaj lepih potez je znova prikazal Luka Dončić. Sprva je preko roke v visokem loku v zadnjih sekundah napada zadel met za tri, nato pa navdušil še s krasno asistenco Dwightu Powellu, ki je zaključil z zabijanjem.

V izteku prve četrtine je v borbi za žogo na polovici igrišča Dončić prejel močan udarec v prsa in bil primoran oditi na klop. Ta je v prvi polovici druge četrtine uspela izid izenačiti in po še lepši asistenci Jalena Brunsona Dallasu iz protinapada zagotovila prvo vodstvo na srečanju (47:45). Od tod naprej sta ekipi zadevali met iz igre in prvi polčas se je zaključil z rezultatom 61:60 v korist Denverja.

Medtem ko Luki met ni stekel (3:12 na celotnem srečanju), je z dobro igro nadaljeval Brunson in celotna Dallasova klop. Ta je pred zadnjo četrtino dosegla že 40 točk, pol manj so jih dosegli rezervisti Denverja. Ob igri z začetno peterko so Nuggetsi igrali bolje od Teličkov, ki pa so kljub temu uspešno držali stik z eno najboljših ekip Zahoda.

Z Dončićem na počitku je Dallas v začetku zadnje četrtine končno spustil zavore in znova povedel (95:90). Smrtonosni so bili predvsem pod košem, kjer so se točke kar nabirale vse do prednosti +9. Kmalu za tem je vsak igralec s klopi Mavericskov na računu imel dvomestno število točk, drugič v desetih letih pa je imelo kar 9 igralcev Ricka Carlisla deset točk ali več. Medtem so se domači vse bolj dihali za ovratnik Dallasu in tesna končnica je bila neizogibna.

Odločilna trenutka sta bila blokada Maxija Kleberja, ki je odlično zaustavil Jamala Murraya, v zadnji minuti pa je na svoj račun prišel tudi Luka, ki je z zadnjima dvema točkama večera Dallasu zagotovil zmago.

https://www.youtube.com/watch?v=6G-FE4Xatic

Photo: Mavs Moneyball

Sorodne objave