Nowitzki novi predsednik odbora Fibe, v njem tudi Milić

Nekdanji nemški košarkarski reprezentant in zvezdnik lige NBA Dirk Nowitzki je postal predsednik odbora igralcev pri Mednarodni košarkarski zvezi (Fiba). Na zasedanju v Pekingu so ga s tem potrdili tudi kot člana 25-članskega glavnega odbora zveze, v katerem pa je tudi nekdanji slovenski reprezentant Marko Milić.


Po reprezentančnemu bronu, srebru in šampionskemu prstanu v ligi NBA, je Nowitzki po 21 sezonah letos končal kariero. Ob Yau Mingu in Kobeju Bryantu je postal tudi ambasador letošnjega SP na Kitajskem. “Počaščen sem, da bom lahko v Fibi zastopal igralce in njihov glas prinesel do tam, kjer se sprejemajo odločitve. Veselim se dela z aktivnimi in nekdanjimi igralci,” je dejal Nowitzki.

Fiba je odbor igralcev ustanovila leta 2014, doslej ga je vodil Vlade Divac. V zdajšnjem odboru igralcev so ob Nowitzkiju še Jenni Screen, Maria Paula Goncalves da Silva, Ilona Korstin, Hachetou Maiga Ba, Raffaella Masciadri, Jegor Mesčerjakov, Marko Milić, Hanno Mottola, Kirk Penney, Yuko Oga, Amaya Valdemoro, Nikos Zisis, Mathieu Faye,Dejan Majstorović (3×3) in Marie-Eve Paget (3×3).

Sorodne objave