Nov šok za Warriorse; huda poškodba Currya

Po hudi poškodbi Klaya Thompsona in odhodu Kevina Duranta so zdaj Golden State Warriorsi ostali še brez kapetana Stepha Currya.


Steph Curry bo iz košarkarskih igrišč odsoten za zdaj še nedoločen čas, saj si je danes ponoči ob porazu proti Phoenix Sunsom zlomil levo.

Na začetku zadnje četrtine je Curry prodrl pod obroč, v zraku pa je trčil z centrom Sunsov, Aronom Baynesom. Baynes je ob tem trdo pristal na levi roki padlega Currya, takrat pa je očitno prišlo do zloma. Iz moštva Warriorsov so že med zadnjo četrtino potrdili zlom, lanski podprvaki pa tako zaradi poškodb ostajajo brez obeh zvezdniških branilcev. Klay Thompson namreč še vedno okreva po hudi poškodbi križnih vezi, ki jo je v desnem kolenu utrpel na šesti tekmi lanskega finala lige NBA. Po napovedih bo odsoten vsaj do marca, obstaja pa velika možnost, da se bo vrnil šele prihodnjo sezono.

Kot so poročali med prenosom, bo Curry ta teden prestal CT preiskavo, po kateri bodo lahko določili ali je potrebna operacija in koliko časa bo najboljši “šuter” vseh časov moral počivati. Curryeva nesreča pomeni, da so Warriorsi zaradi dolgotrajnih poškodb izgubili tri “all-star” igralce na zadnjih šestih uradnih tekmah; v peti tekmi finala si je Ahilovo tetivo strgal tudi Kevin Durant, ki je tako epizodo v dresu Warriorsev pred julijskim odhodom v Brooklyn zaključil hitreje, kot bi si želel.

Zadnji preostali iz ogrodja ekipe, ki se je petkrat zapored uvrstila v finale, Draymond Green, je zaradi poškodbe hrbta moral tekmo prav tako predčasno zaključiti. Ekipa, ki ostaja na voljo poleg D’Angela Russella je večinoma sestavljena iz mladih in nepreverjenih igralcev. Tudi z zdravima Curryem in Greenom so se hitro začeli uresničevati strahovi navijačev, da ta ekipa ne premore dovolj dolge klopi in talenta, da bi se lahko borila za končnico. V prihodnje bo zanimivo videti za kakšno taktiko se bodo odločili Warriorsi. V kolikor bodo po povratku poškodovanih igralcev že krepko zaostajali za mesti, ki vodijo v končnico, se lahko zgodi, da se bo vodstvo v upanju po čim boljšem izboru na prihajajočem naboru usmerilo v strategijo “tankanja”.

Foto: Ben Margot/Associated Press

Sorodne objave