Nikola Mirotić: Pogrešal sem evropsko košarko

Nikola Mirotić, črnogorski košarkar, ki nastopa za špansko reprezentanco je privzdignil veliko obrvi, s tem ko se je iz Amerike vrnil na staro celino in v novi sezoni zaigral za Barcelono. Navsezadnje je imel položaj v začetni peterki in solidno pogodbo, ki ga je čakala pri Utahu.


Ne gre zgolj za eno stvar, v igri je več dejavnikov, toda iskreno… pogrešal sem evropsko košarko,” je Mirotić objasnil za Sport Klub.

Za Mirotića, kot pravi sam, odločitev ni bila težka: “Evroliga je na vse višjem nivoju. Veliko je podobnosti v primerjavi z NBA, celo stvari ki so prekopirane in to je OK. Toda Evroliga je igra ekipe, medtem ko v Ameriki prevladuje individualna predstava. In to sem pogrešal, ekipno igro. V Evroligi še nisem zmagal, zato sta tako želja in motiv velika. Trikrat sem se prebil na zaključni turnir in bil zelo blizu. Sanjam o tem, da se povzpnem na vrh Evrope.

Mirotić še izpostavlja, da si kljub dobrim predstavam v NBA, želi več odgovornosti in večjo vlogo. “Vseh pet sezon v NBA je bilo dobrih. Sploh zadnji dve, v katerih sem naredil še korak dlje, toda nekaj je manjkalo. Zavedam se, da sem bil pomemben igralec, toda NBA ekipe gradijo na superzvezdniku, tako da sem bil na koncu tretji ali četrti igralec. To sprejmem, toda želel sem si več, želim si biti vodja. Pri 28 letih imam izkušnje in hrepenel sem po nečem drugem.”

Photo: FC Barcelona

Sorodne objave