Najvišji poraz za dinastijo Steva Kerra

Na sinočnji tekmi so Bojevniki iz Golden Statea proti L.A. Clippersom utrpeli enega hujših porazov odkar ekipo vodi Steve Kerr.


Na prvi uradni in domači tekmi v novem Chase Centru, so Bojevniki proti Clippersom izgubili z visokih 141:122. Po statističnih podatkih športne mreže ESPN, je to največ dobljenih točk v rednem delu odkar dirigentsko palico s klopi vihti Steve Kerr.

Clippersi so dominirali skozi celotno srečanje, že v prvi četrtini so povedli s 14:0. Prvi koš je Golden State dosegel po dobrih treh minutah tekme.

Napad je bil očiten problem Kerrove čete, ki je še enkrat več vse stavila na Stepha Curryja in po novem DeAngela Russela. Toda tudi oba izvrstna branilca sta imela težko nalogo proti sosedom iz Los Angelesa.

Na drugi strani je trener Clippersov Doc Rivers lahko računal praktično na vsakega igralca. Sedem košarkarjev Los Angelesa je končalo z dvomestnim številom točk, največ sta jih dala Lou Williams (22) in Kawhi Leonard (21). Kar šest trojk je zadel Patrick Patterson, ki je dosegel točko manj od Leonarda.

“Čeprav gre šele za prvo tekmo, vse kaže na to, da bo sezona za Bojevnike drugačna. Najbolj drzni analitiki Bojevnikom celo pripisujejo neudeležbo v končnici, zaradi okrnjene postave.”

Toda realnost je takšna, da razen Kevina Duranta in Klaya Thompsona zasedba Golden Statea ostaja praktično enaka. Navsezadnje pa imajo tudi enega boljših trenerjev v ligi.

Photo: Bussiness insider

Sorodne objave