Nikola Jokić presegel tudi legendarnega Michaela Jordana

Srbski reprezentant v moštvu Denver Nuggetsov Nikola Jokić je z današnjim dosežkom prehitel Michaela Jordana.


Nikola Jokić je na tekmi proti Phoenix Sunsom dosegel nov trojni dvojček. Zbral je 23 točk, 14 skokov, 12 asistenc in bil ključni igralec pri zmagi Denverja nad Sunsi po podaljšku s 108:107. Srbski superzvezdnik je tako zabeležil že 33. trojni dvojček v svoji NBA karieri, od tega 29. v rednem delu sezone. Na listi najuspešnejših v tej statistični kategoriji je tako prehitel legendarnega Michaela Jordana, po mnenju večine najboljšega košarkarja vseh časov.

Lepo. Upam, da ga bom presegel tudi po številu šampionskih prstanov. To bi bilo sijajno,” je Jokić hudomušno spregovoril o Jordanu, ki je v karieri kar šestkrat osvojil ligo NBA.

Jokić, ki je pri 24 letih šele na začetku svoje NBA kariere, se trenutno nahaja na 13. mestu, takoj za Johnom Havlicekom in Grantom Hillom, ki si delita 11. mesto. Na vrhu lestvice kraljuje Oscar Robertson s 181 trojnimi dvojčki, sledita pa mu Russell Westbrook in Magic Johnson, oba sta jih zbrala 138.

Statistika, še posebej trojni dvojčki, v resnici ne pomenijo ničesar. Seveda je lepo biti na seznamu, amapk osebno to ne pomeni nič posebnega,” je v nadaljevanju še povedal priljubljeni Srb. Jokićev soigralec Jamal Murray pa verjame, da lahko “Joker” pride na tej lestvici še višje: “Zdi se, kot da dosega trojne dvojčke vsaki drugi večer, tako da to ni nič novega, nobeno presenečenje. Prehitel bo še veliko fantov.”

Foto: Maddie Meyer/Getty Images North America

Sorodne objave