Dončić priznava, da je imel srečo

Sinoči je ob sijajni predstavi Luka Dončić postavil še en mejnik. Postal je najmlajši igralec, ki mu je v v zgolj dveh tekmah sezone uspelo doseči trojni dvojček.


V izjemno zanimivem obračunu med Dallasom in New Orleansom, je čudežnemu dečku uspel še deveti trojni dvojček v njegovi NBA karieri. Takoj po desetem doseženem skoku je Luki uspel še senzacionalen met za tri, ki je 1:23 minute do konca Dallasu prinesel 7 točk prednosti. Po visokem loku je žoga zadela tablo in našla pot skozi obroč, ob tem pa Dončić priznava: »imel sem srečo«.

Njegov ključen met je pohvalil tudi Kristaps Porzingis: »On zadeva tovrstne mete. Divji je. Ob koncu tekme je bil vse bil vse bolj zanesljiv. To je on, obožuje te momente, tudi jaz obožujem te momente. V končnicah tekme bomo vedno nevarni!«Dončić, ki je po tekmi dejal, da svoje statistike med igro ni spremljal, še dodaja: »Vsi smo veseli te zmage, toda to je šele začetek. Nujno moramo tako nadaljevati.«

Dallas je po 15 letih sezono začel z dvema zaporednima zmagama, njihov novinec leta pa je postal najmlajši igralec s trojnim dvojčkom v prvih dveh tekmah. Pri Lukovih dvajsetih letih do zdaj še nihče ni dosegel toliko trojnih dvojčkov, kot prav on. Sledita mu Magic Johnson s sedmimi in LeBron James s petimi.

Photo: MSN

Sorodne objave