Frank Vogel in Jason Kidd nova rešitelja dinastije Jezernikov

Šestnajstkratni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers imajo po odpuščenem Luku Waltonu novega trenerja. Dirigentsko palico moštva je prevzel Frank Vogel s katerim so se dogovorili za triletno sodelovanje. Njegov pomočnik bo ena izmed legend ameriške košarke Jason Kidd.


Walton je bil trener Lakersov od leta 2016 toda že tri sezone zapored pod njegovim vodstvom Los Angeles ni dočakal končnice. Po letošnjem prihodu v LeBrona Jamesa v vrste Jezernikov so apetiti postali toliko večji, vnovični neuspeh pa je klical po spremembi.

Frank Vogel, ki je že bil glavni trener na klopi Orlanda in Indiane, je za svojega pomočnika izbral legendarnega Jasona Kidda. Tudi slednji ima že trenerske izkušnje, saj je vodil ekipi Brooklyna in Milwaukeeja.

Glavni kandidat za novega trenerja Lakersov je bil sicer Tyronn Lue, ki se odlično razume z Jamesom. Skupaj sta osvojila naslov s Clevelandom junija 2016. V začetku letošnje sezone je bil Lue prav tako odslovljen po obupnem uvodnem delu lige, še vedno pa je na plačilni listi Jezdecov. Za trenersko palico Lakersov je zahteval previsoko plačo in petletno pogodbo.

Nazadnje je Los Angeles zaigral v končnici leta 2013 in proti San Antoniu izgubil s 4:0. Zadnji naslov so Lakersi osvojili leta 2010.

Sorodne objave