Neredi v finalu lige ABA: Igralce Bodućnosti v Beogradu pljuvali in obmetavali s kamenjem in stoli #video

Finale jadranske lige je z odlično včerajšnjo predstavo prepričljivo dobila Crvena Zvezda, temno luč pa na dogodek meče incident izpred začetka srečanja. Ob vstopu košarkarjev Bodućnosti na parket dvorane Aleksandra Nikolića dvajset minut pred začetkom tekme, je namreč v dvorani vladal pravi kaos v katerem so bili Črnogorci podvrženi tudi nasilju. Na dogajanje so se s sporočilom za javnost že odzvali tudi pri vodstvu košarkarskega kluba Bodućnost Voli.


“Takoj ko so igralci Bodućnosti stopili na igrišče je sledila totalna histerija in obmetavanje s kakršnimikoli trdimi predmeti, kovanci, baterijami za telefon, kamenjem, polnimi flašami, deli metel, vžigalniki, stoli. Okrog 40 navijačev Crvene Zvezde je ušlo na teren in prišlo do klopi Bodućnosti, kjer so pljuvali in fizično napadali igralce. Norris Cole, Earl Clarke in Nemanja Gordić so bili fizićno napadeni, Gordića je s stolom zadel navijač iz parterja,” se je glasila uradna izjava za javnost pri Bodućnosti. Ob tem so v klubu poudarili, da so ponosni na svojo ekipo, ki se je kljub vsem okoliščinam sploh podala na igrišče. Ob tem so poudarili, da za njih liga ABA od včerajšnjega večera dalje ne obstaja več.

Ogorčeni tudi košarkarji Bodućnosti

Svojo zgroženost nad dogajanjem v Beogradu so na družbenih omrežjih izrazili tudi košarkarji Bodućnosti, predvsem njihove tuje okrepitve. Takoj, ob prihodu na parket se je namreč s tribun zaslišalo skandiranje: “Ubij, ubij, Šiptara,” nekaj košarkarjev je bilo žaljenih tudi na rasni osnovi. “Zelo sem žalosten za svoj šport. Danes je košarka ena izmed stvari, ki jih imam v življenju najraje in pljuvanje, obmetavanje s petardami na igrišču, metanje stolov in žaljenje z opico med igro, bo vedno nedopustno ne glede na to kje, ne glede na to kdaj,” je na svojem Instagramu zapisal ogorčeni Edwin Jackson, krilni košarkar Bodućnosti.

Še krajši je bil Norris Cole. “To je bila najslabša, najbolj neprofesionalna tekma/okolje!! Najslabša!!”


Na drugi strani zaenkrat še ni posebnega odziva s strani Crvene Zvezde, ki slavi svoj četrti naslov prvaka ABA lige. Organizatorji so navijače po divjem začetku nekako uspeli umiriti in ne gre pričakovati, da bodo pri vodstvu Beograjčanov priznali, da bi lahko začetni incident odločilno vplival na potem same tekme.

https://www.youtube.com/watch?v=oISBuBRrHbM

https://www.youtube.com/watch?v=c0vWelGxt9E

https://www.youtube.com/watch?v=xOBZdIyf1UE

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave