Crvena Zvezda pred domačimi navijači povozila Bodućnost in znova postala prvak lige ABA

Crvena Zvezda je znova potrdila, da je v Beogradu praktično nepremagljiva in razblinila vse dvome o tem, katera ekipa je bila letos najboljša v ligi ABA. Potem ko je Bodućnost v Podgorici finale po skupnih zmagah izenačila na 2-2, so nekateri pričakali napet obračun v dvorani Aleksandra Nikolića. Razplet pa je bil povsem drugačen. Gostitelji so namreč slavili s 97-54, v nekem trenutku pa je semafor kazal celo 44 točk prednosti za Crveno Zvezdo.


Finale finala se je začel iz enourno zamudo, saj so jo ob 19. uri domačim organizatorjem zagodli navijači. Ko pa so težave razrešili se je začela tekma, ki so jo precej bolje začeli rdeče-beli. Že v prvi četrtini so povedli za 10 točk, vendar so do prvega odmora Črnogorci to prednost prepolovili (18-13).

V drugi četrtini je bila Bodućnost povsem neprepoznavna. Gostje so zmogli le 9 točk in Crvena Zvezda je ob koncu polčasa vodila že s 26 točkami razlike. Ta prednost se je v drugem polčasu le že zviševala in v celo presegla 40 točk! Bodućnost je na parketu delovala izgubljeno, napadi so bili povsem neorganizirani in brez izdelanih akcij, medtem ko so Beograjčani zabavali domače občinstvo tudi z nekaterimi atraktivnimi potezami. Pri Bodućnosti je bil še najbolj razpoložen Norris Cole z devetimi točkami, povsem razglašen je bil Nemanja Gordić, ki je v statistiko vpisal zgolj 7 točk. Pri 7 točkah so končali tudi Bitadze, Jackson in Williams, nihče iz črnogorskega moštva pa ni presegel meje 10 točk. Pri Crveni Zvezdi je blestel Kelvin Rivers z 21 točkami (met za tri: 5/8), 11 jih je dodal Dejan Davidovac.

To je že četrti naslov prvaka ABA lige za Crveno Zvezdo. Več jih ima zgolj Zvezdin večni rival Partizan, ki je že pri številki šest. Rdeče-beli so bili prvi v regionalnem tekmovanju še v letih 2014-2015, 2015-2016 in 2016-2017. Dvakrat so tekmovanje končali na drugem mestu.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave