Milwaukee pometel z Detroitom, Utah z iskrico upanja

Po Bostonu je Milwaukee poskrbel za drugo »metlo« prvega kroga končnice. Na četrti tekmi je še enkrat več kot gladko opravil z Detroitom. Houston se je prvič opekel pri Jazzu in bo moral za preboj v finale še malce garati.


Milwaukee Bucks so na krilih »Grške spake« v zadnji četrtini popolnoma nadigrali Detroit in se veselili zmage s 127:104. Giannis Antetokounmpo je dosegel 41 točk, dodal pa še 9 skokov in 4 blokade, ki so navduševale tudi domače občinstvo.

Milwaukee je tako prepričljivo prišel do sploh prvega napredovanja v končnici po letu 2001, ko so nato igrali v konferenčnem finalu Vzhoda. “Dobro se spomnim naše prve končnice v letu 2015. Chicago nas je na zadnji, 6., tekmi premagal za 50 točk ali nekaj podobno norega. A če primerjam, kje smo bili in kje smo zdaj, gre res za neverjetno potovanje,” je bil po tekmi zadovoljen grški zvezdnik, ki ima s svojo igro in soigralci po mnenju mnogih velike možnosti da osvoji celo šampionski prstan.

V polfinalu Jelene čaka Boston, obračun za katerega ne gre pričakovati, da se bo končal z izidom 4:0. To bo prva resna preizkušnja za obe ekipi, ki sta v naslednji krog končnice prišli brez poraza.

Utah podaljšal dvoboj s Hustonom

»Metle« pred domačim občinstvom ni dopustil Utah Jazz in s prvo zmago nad Hustonom (107:91) znižal zaostanek v zmagah na 3:1. Pri gostiteljih se je z 31 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami izkazal Donovan Mitchell, Jae Crowder je k zmagi dodal 23 točk, Ricky Rubio pa 18 točk, tri skoke in 11 podaj. Gostujoči zvezdnik James Harden se je ustavil pri 30 točkah.

Sorodne objave