Nekdanji košarkar Olimpije skoraj trener lige NBA

Čeprav so ga v zadnjem obdobju povezovali tudi z ligo NBA in Clevelandom, pa se zdi, da bo nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Šarunas Jasikevičius ostal zvest Žalgirisu iz Kaunasa.


“Res ne vem, kateri trener bi v Phoenixu opravil boljše delo. Ne morem se znebiti občutka o tem, da ni dobil poštene priložnosti, da pokaže, kako dober trener je v resnici. Ne dvomim o tem, da bo postal še boljši in v prihodnje dobil novo priložnost,” je pred kratkim na svojem Twitter profilu objavil nekdanji slovenski košarkar in dolgoletni član lige NBA Boštjan Nachbar. Njegov komentar se nanaša na odločitev vodstva Pheonix Suns, ki so po eni sezoni odpustili glavnega trenerja Igorja Kokoškova, ki je bil sploh prvi Evropejec na klopi katerekoli NBA ekipe.

Drugi potencialni evropski trener v Ameriki pa bi morda lahko bil Šarunas Jasikevičius. Potem ko je bil lani kandidat za trenerja Toronta, se je njegovo ime zdaj pojavilo na seznamu kandidatov za prvega moža Clevelanda, od katerega se je pred kratkim poslovil Larry Drew. Litovski trener ima za Američane podobna izhodišča kot Kokoškov, manjkajo mu le izkušnje pomočnika trenerja na klopi določene NBA franšize.

Že lani je dal vedeti, du mu povratek v ZDA ni v prvem planu. V pogovoru za Eurohoops je izjavil, da bi nekega dne sicer rad vodil moštvo v ligi NBA, toda … “Nikakor ne bi odšel v ligo NBA le zaradi tega, da bi nato dejal, da sem bil tam. Imam svoja načela. Zame je pomembno, s kom sem obdan in kje delam,” poudarja uspešni trener Žalgirisa, ki si je v »kratkih« treh letih že ustvaril ime.

Jasikevičius je po slovesu od Olimpije, s katero, zanimivo, ni bil slovenski prvak (prav v tisti sezoni je ljubljansko prevlado prvič prekinila Krka) igral za Barcelono, Maccabi, Panathinaikos (z vsemi je bil prvak evrolige), Indiano, Golden State, Fenerbahče, Lietuvos Rytas in nazadnje Žalgiris. V letu 2016 je postal glavni trener Žalgirisa in s svojo neverjetno trenersko energijo in prefinjenim občutkom napovedal novo uspešno kariero (vir: Sportal).

Sorodne objave