Nando de Colo po osvojitvi Evrolige zapušča CSKA

Nando de Colo se po petletni epizodi v moskovskem CSKA-ju poslavlja. V času igranja za CSKA je vsako leto osvojil naslov v državnem prvenstvu, obenem pa tudi dvakrat dvignil lovoriko evroligaškega zmagovalca. To mu je uspelo v sezoni 2015/16 in letos, s čimer je kronal svoje obdobje v Rusiji.


De Colo je pri 31 letih na ta način postal šele drugi francoski košarkar z dvema naslovoma evropskega klubskega prvaka. Pred njim je to uspelo Antoinu Rigaudeauju, ki je nastopal za takratni Kinder iz Bologne.

De Colo se je pred pridružitvijo CSKA-ju preizkusil tudi v ligi NBA, kjer je igral za San Antonio in letošnjega prvaka Toronto, vendar se tam ni proslavil. Dosegal je zgolj 3,8 točke na tekmo. Povsem drugače pa je v evroligaškem tekmovanju, ki mu veliko bolj leži. Prav zaradi tega je zelo verjetno, da bo tudi v prihodnosti kariero nadaljeval v klubu, ki nastopa v Evroligi, pojavljajo se namigovanja, da si Francoz želi igrati v Španiji. V primeru podpisa z Realom ali Barcelono, bi de Colo tako postal soigralec Klemna Prepeliča, oziroma Jake Blažiča.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave