Cedevita s težavami na Hrvaškem

Zagrebška Cedevita in ljubljanska Olimpija se pospešeno ukvarjata s procesom združitve obeh klubov, ob tem pa se je pojavila težava na hrvaški strani. Kot je napovedoval Emil Tedeschi je Cedevita želela z novim pravnim subjektom Cedevita junior še naprej nastopati v elitnem hrvaškem prvenstvu. Pri Hrvaški košarkarski zvezi pa igranja Cedevitinih mladincev v prvi ligi niso potrdili in tako bo morala Cedevita junior s svojim nastopanjem očitno pričeti v najnižjem rangu hrvaške klubske košarke.


Kot razloga za zavrnitev prošnje so pri Hrvaški košarkarski zvezi navedli, da Cedevita junior ni pravni naslednik KK Cedevite in, da tekmovalne pravice niso prenosljive. Ker je vloga zavrnjena so se plani vodstva kluba nekoliko porušili, saj se bo Cedevita junior težko rešila igranja v najnižjem rangu tekmovanja. Morda je njihova edina možnost združitev s kakšnim drugim hrvaškim klubom, ki nastopa v višjem kakovostnem razredu.

Medtem je spojitev ljubljanskega in zagrebškega kluba v Cedevito Olimpijo v polnem zagonu. Konec julija jo morata sicer še potrditi obe skupščini, znana pa sta že novi športni direktor Sani Bečirović in direktor Davor Užbinec. Cedevita Olimpija bo prevzela status slovenskega prvoligaša in status abaligaša, ter imela pravico do nastopanja v Eurocupu. Potihem se celo govori o posebnem vabilu za igranje v Evroligi, vendar na tega upa več evropskih klubov.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave