Pešić besen na Boštjana Nachbarja: “On je popolnoma nenormalen”

Srbski strokovnjak na klopi Barcelone Svetislav Pešić je sinoči na novinarski konferenci direktno in na dolgo kritiziral Boštjana Nachbarja in Evroligino organizacijo igralcev (ELPA).


Barcelona je v dvorani Aleksandra Nikolića včeraj močno oslabljena dobila srečanje proti Crveni Zvezdi, saj je manjkalo pet pomembnih igralcev, od tega trije organizatorji igre. Kljub temu so z čvrsto in zanesljivo igro v ključnih trenutkih ostali še neporaženi v letošnji sezoni Evrolige. Pešić je po srečanju prejel stoječe ovacije navijačev Zvezde, katero je vodil v dveh različnih obdobjih. Po srečanju je imel vodja strokovnega štaba Barcelone izredno zanimivo novinarsko konferenco, na kateri se je že takoj dotaknil poškodb:

Ni lahko v košarki brez organizatorja igre, toda mislim da je Hanga odigral fantastično, vodil je ekipo, odigral maestralno in za to smo mu seveda hvaležni. Gremo korak za korakom, smo kjer smo. Manjkali so nam igralci, ampak manjkajo tudi drugim. Praktično vsi igralci, ki so bili na svetovnem prvenstvu so poškodovani. Nisem jih jaz poškodoval, ampak so se sami, ker na SP niso trenirali, so samo igrali. In če ne treniraš…”

Tok misli Pešića se je nato ustavil pri predlogu ELPA, da bi bile priprave evroligaških klubov znatno skrajšane. Na čelu te organizacije je ravno bivši slovenski reprezentant in tudi nekdanji igralec Barcelone, Boštjan Nachbar:

Zdaj nam še Nachbar uvaja nova pravila, da se lahko priprave začnejo šele 24. avgusta. On ni normalen, ne razume, da smo v Evropi in ne v NBA. Seveda ponavadi vzamemo od NBA tisto, kar ni dobro… Predstavljate si, pred sindikatom igralcev zahteva, da ekipe začnejo trenirati 24. avgusta, mi pa imamo 21. septembra superpokal Španije. Sezona se začne v zadnjem tednu septembra. Torej imamo štiri tedne, da se pripravimo na sezono, ki traja deset mesecev?! Človek je popolnoma nenormalen!”

Na vprašanje ali je Barcelona prvi favorit za naslov Evrolige, je z nasmeškom na obrazu odgovoril: “Veseli, da ste nas že razglasili za prvega favorita. Ali je kaj lepšega, kot da vodiš ekipo, ki ima možnosti za osvajanje trofej? Hočemo osvojiti vse trofeje, ampak tisti, ki smo že vse osvojili vemo, da si to želimo tudi drugi. Moramo dobro delati, dobro živeti, se pripraviti… Evo, potrebno je tudi zmagati Zvezdo. Vsaka tekma je težka, še posebej za vse nas španske klube s konkurenčno ligo, najboljšo za ligo NBA. So tudi ljudje, ki na Areni (srbski športni kanal) spremljajo špansko ligo, vsem ki iz te lige igramo še Evroligo nam ni lahko. Vsak vikend je nov izziv.”

Foto: Starsport

Sorodne objave