MVP evropskega prvenstva Mojca Jelenc: “Ključna prednost v slovenski reprezentanci je ekipni duh”

Avgusta je slovenska ženska reprezentanca do 16 let osvojila prvo mesto na evropskem prvenstvu divizije B. Ta uspeh jih avtomatsko pelje v divizijo A, kjer se bodo v prihodnosti pomerile z najboljšimi reprezentancami na svetu. Pogovarjali smo se z eno glavnih akterk v slovenski ekipi Mojco Jelenc, ki si je ob koncu prvenstva prislužila naziv MVP. Ob nesrečni poškodbi redne kapetanke Sare Garić pred prvenstvom, je 197 cm visoka košarkarica prevzela tudi kapetanski trak in svojo ekipo pripeljala na vrh Evrope. V kratkem intervjuju za naš portal pa je ob svojih individualnih dosežkih posebej izpostavila, koliko ji pomeni ekipa, njena rast in duh.


Zdaj ko se je evforija po reprezentančnem uspehu polegla in je glava ohlajena, koliko vam pomeni ta podvig, ki ste ga dosegli z dekleti, tudi v smislu osebne športne prihodnosti?

Zmaga na evropskem prvenstvu je do sedaj moj največji uspeh in predstavlja stopničko višje na moji košarkarski poti.

Teden pred prvenstvom se je poškodovala Sara Garić, kapetanski trak pa je romal v vaše roke? Je to pomenilo določen pritisk ali zgolj dodatno motivacijo?

Nesrečna poškodba Sare Garić, naše tedanje kapetanke nas je negativno presenetila in povzročil nekaj zmede v ekipi. Bila sem nekoliko presenečena in hkrati počaščena, da mi je trener zaupal to odgovornost.

Veljate za eno višjih mladih košarkaric, tudi v svetovnem merilu. Uživate v svoji vlogi na igrišču in kakšen je občutek, da lahko zabijete žogo skozi obroč? Se vidite kot ključno prednost, ki jo ima z vami slovenska reprezentanca?

Na zabijanju še delam. Ključna prednost v slovenski reprezentanci je ekipni duh, moja višina pa je samo eden od elementov uspeha.

Vaš vodja in trener Gašper Sluga poudarja kako pomemben korak ste na prvenstvu storile k pridružitvi članski reprezentanci. So to tudi vaše sanje, oz. cilj?

Moj cilj je, da se v prihodnjih letih kvalificiram za nastop v članski reprezentanci.

Na prvenstvu so vas okronali z nazivom MVP. Če pustimo statistiko, kaj je tisto, kar vas je gnalo do zasluženega naziva? Menite, da najbolj koristno igralko prvenstva naredi tudi trener in ekipa?

Naziv MVP mi veliko pomeni, velike zasluge zanj pa imata ekipa in trener. Skozi prvenstvo smo iz tekme v tekmo rasli.

Lansko sezono ste podpisali za Cinkarno Celje. Kako ste zadovoljni z izbiro in svojo prvo sezono?

Odločitev za celjski klub je bila nedvomno prava. Pogoji v klubu so odlični, treningi zelo kvalitetni. Tekmujem v kadetski, mladinski in članski državni ligi. S toliko tekmami dobim več izkušenj in tako tudi hitreje napredujem.

Foto: zkkcelje.si, KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave