Cedevita Olimpija k bogatemu Kazanu odhaja po zmago

Košarkarji Cedevite Olimpije so že odpotovali v ruski Kazan, kjer jih čaka tekma drugega kroga EuroCupa. Ob 18. uri se bodo v sredo pomerili s Unicsom in iskali prvo letošnjo evropsko zmago.


Ljubljančani so v petek uspešno odprli ligo ABA z zmago proti Megi Bemax (87:63), jutri pa bodo tako iskali še prvo zmago v letošnjem EuroCupu. Pri tem bodo poskušali popraviti vtis, ki so ga med navijači pustili na prvi tekmi, ko so doma izgubili s turško Darušafako. Že nekoliko bolj zadovoljni z igro so bili lahko pristaši Zmajev na srečanju z Mego, ko so bili izbranci Slavena Rimca polovično uspešni pri metu z razdalje in zadeli 15 metov za tri točke. Odlično predstavo je pokazal izkušeni Marko Simonović, ki je dosegel 24 točk. Veliko se znova pričakuje od Codija Miller-McIntyre, ki je po dosedaj prikazanem prvo ime letošnje zasedbe, dobro pa je igral tudi na zadnjih dveh srečanjih. Moštvo Unicsa bo nevarno tudi zaradi gostujočega poraza pri Brescii v prvem krogu, saj letos odkrito ciljajo na naslov prvaka EuroCupa in bodo tako pred domačimi navijači še dodatno motivirani.

Trener Slaven Rimac se zaveda kvalitete nasprotnika, ki sodi v sam vrh letošnjega EuroCupa, želi pa da bi se njegovi varovanci na tem srečanju bolje odrezali v skoku in v napadu igrali pametno. Branilec Filip Krušlin napoveduje, da bodo na tekmi dali vse od sebe in prav tako kot Rimac verjame, da bodo odigrali dobro tekmo.

Srečanje, ki se bo pričelo ob 18:00, si bo moč v prenosu ogledati na slovenskem športnem kanalu, Šport TV 1.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Unics Kazan je moštvo, ki je sestavljeno skupaj iz enega samega razloga, da si preko tekmovanja v 7Days EuroCup izbori mesto v elitni Evroligi, posledično pa velja za enega izmed favoritov za osvojitev naslova prvaka Evropskega pokala. Na uvodni tekmi nove sezone v Brescii so ruski košarkarji doživeli poraz, zato bodo zagotovo proti nam zaigrali zelo motivirano. Tudi mi smo na uvodu v evropsko sezono izgubili, zato moramo iskati to zmago v gosteh. Že proti Megi Bemax smo nekatere malenkosti v naši igri popravili, a na tem moramo še delati. Unics ima v svojih vrstah visoke in kvalitetne košarkarje, zato se bomo morali veliko bolje postavljati pri našem skoku v obrambi in zapirati naše tekmece. V napadu moramo igrati pametno in jih kaznovati tam, kjer se v njihovi obrambi pojavijo slabosti. Vsekakor pa gre za kvalitetno ekipo, a verjamem, da bomo v Rusiji odigrali dobro tekmo.”

Filip Krušlin, igralec KK Cedevita Olimpija:
Ob dejstvu, da smo na domačem igrišču izgubili uvodno tekmo sezone proti Darušafaki, kljub veliki želji, da zabeležimo zmago, bomo na dvoboju z Unicsom iz Kazana zaigrali na vso moč in si skušali zagotoviti prvo zmago v 7Days EuroCupu. Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja, saj je Unics ena od boljših ekip v tem tekmovanju. Če v obzir vzamemo zadnjo tekmo z Mego Bemax imamo veliko možnosti, da to tudi napravimo. V sredo želimo prikazati dobro igro, če pa se nam bo ponudila možnost, da zabeležimo zmago, jo bomo skušali izkoristiti.”

Foto: Luka Zavodnik/Pametni Mediji

Sorodne objave