Dončić/Porzingis najbolj pričakovan evropski duo vseh časov?

Evropski košarkarji puščajo vse težji in večji pečat v ligi NBA. Ne samo to, začeli so tvoriti močne dvojice v posameznih ekipah. Nam najbolj ljub par seveda ostaja Dončić in njegov soigralec, latvijski velikan Kristaps Porzingis. Toda Slovenija ali Latvija nista edini državi, ki bosta zaradi omenjenih košarkarjev bolj spremljali NBA. Nova naveza v Dallasu bo pod budnim očesom celotne svetovne javnosti.


Tema poletnega prestopnega roka je bilo ustvarjanje parov dveh košarkarjev, ki bosta motor ekipe. Najbolj odmeven in zdaj že uspešno testiran dvojček sta LeBron James in Anthony Davis, ki sta moči združila v dresu L. A. Lakersov. Toda na sceno so stopili evropski pari, tu pa je po mnenju analitikov top 5 najboljših, ki so se ustvarili oz. zadržali v določenem klubu.

  1. Orlando Magic – Nikola Vučević/Evan Fournier

Francosko-Črnogorska naveza centra in branilca že 6 sezon učinkovito sodeluje na parketu in sestavlja prvo peterko Orlanda. Za zdaj še ne kaže, da bi se kdorkoli v vodstvu naveličal te naveze, ki več kot odlično funkcionira.

  1. Chicago Bulls – Lauri Markkanen/Tomas Satoransky

Tomas Satoransky je v iskanju pomembnejše vloge na parketu, kot vse kaže zadel terno s Chicagom. Po treh letih v ameriški prestolnici bo Čeh pri Bikih združil moči z finskim čudežnim dečkom Laurijem Markkanenom. Od para se pričakuje, da znova prižge plamena v srcih navijačev enega najtrofejnejših klubov v NBA.

  1. Milwaukee Bucks – Giannis Antetokounmpo/Thanasis Antetokounmpo

Giannis po nazivu MVP v očeh navijačev Jelenčkov še vedno velja za košarkarskega boga. Letos se mu bo na navdušenje navijačev pri Milwaukeeju pridružila lastna kri. Starejši brat Thanasis naj bi s svojo višino rešil še zadnje uganke v obrambi in pripomogel k še kvalitetnejšemu napadu.

  1. Toronto Raptors – Marc Gasol/Serge Ibaka

Brez presenečenj sta se visoko uvrstila košarkarja španske reprezentance, in s svetovnim naslovom samo še potrdila kompatibilnost, ki jo kažeta v Torontu. V Torontu ni več Kawhaia Leonarda, največja tolažba za kanadske privržence košarke pa sta verjetno prav Gasol in Ibaka.

  1. Dallas Mavericks – Luka Dončić/Kristaps Porzingis

Navdušenje in pričakovanja v Dallasu dobesedno vrejo. Dončić prihaja v novo sezono kot novinec leta, v tej pa mu bo ob boku stal Kristaps Porzingis. Latvijca je v veliki zamenjavi z New Yorkom Dallas prejel lani januarja, toda navijači so bili deležni dolgega čakanja, da se je koleno Porzingisa dokončno rehabilitiralo. No, čakanja je konec in cel svet z razprtimi očmi gleda v najbolj pričakovan evropski NBA duo zadnjih desetletji. To so Dallaški navdušenci pokazali že minuli vikend, ko je bila za prvi odprti trening Teličkov dvorana praktično polna do zadnjega sedeža.

Foto: Eurohoops

Sorodne objave