Mirko Mulalić se vrača v Olimpijo

Cedevita Olimpija očitno počasi sestavlja igralski mozaik pred novo sezono. V Ljubljano se po dveh letih vrača ostrostrelec Mirko Mulalić, ki je v pretekli sezoni igral za bolgarski Balkan, s katerim je osvojil tamkajšnje državno prvenstvo. Pred tem je bil v sezoni 2017/18 najboljši strelec Sixt Primorske v ligi ABA 2.


31-letni Mirko Mulalić je svojo kariero začel prav v Ljubljani, pri takratni Union Olimpiji. V prestolnici je bil med letoma 2004 in 2008, za člansko ekipo pa je prvič zaigral leta 2007, medtem ko je pred tem igral za mlajše člane. Leta 2008 je bil posojen kranjskemu Triglavu, še isto leto pa je podpisal za škofjeloški TCG Mercator, kjer je prebil dve leti. Leta 2010 je prestopil k Geoplinu Slovanu, na slovenskem pa je kasneje igral še za Velike Lašče, Grosuplje, Hopse, Krko in Primorsko.

V Ljubljano se je vrnil že v sezoni 2016/17 in z zeleno-belimi osvojil tudi naslov državnega prvaka, preden ga je pot vodila v Koper in v Bolgarijo. V Kopru je bil najboljši strelec Primorske v ligi ABA 2, kjer je v sezoni 2017/18 v povprečju dosegal 13,1 točke na tekmo.

Za Mulalićem je solidna sezona v bolgarskem Balkanu, kjer je nastopal tudi v fibinem Europe Cupu in na 13 srečanjih dosegel povprečje 8,1 točke, 3,2 podaji in 2,2 skoka na obračun. V bolgarskem državnem prvenstvu je beležil 5,2 točki, 1,5 podaje in 1,0 skok na tekmo.

»Rad bi se zahvalil celotnemu vodstvu Cedevite Olimpije, seveda tudi trenerju Slavenu Rimcu. Zelo sem vesel, da sem se vrnil v Zmajevo gnezdo. Z veseljem čakam, da se vse skupaj prične,« je ob podpisu pogodbe povedal 195 cm visoki košarkar. »Naše moštvo je s prihodom Mirka Mulalića močnejše za izkušenega slovenskega košarkarja, ki lahko na pomoč priskoči na dveh igralnih položajih. Vsi poznamo njegov način igre, vemo pa, da je Mirko vedno visoko motiviran in željan dokazovanja. Predvsem nas veseli dejstvo, da je Mulalić otrok Ljubljane in Olimpijine šole, in komaj čakamo, da ga znova vidimo v dresu Zmajev,« je za spletno stran kluba dodal Sani Bečirović, športni direktor Cedevite Olimpije.

Sorodne objave