Včeraj tragični torek za slovensko košarko

V torek zvečer je na plano pricurljala novica, da sta v manj kot 24 urah preminula kar dva, v košarko vpeta, posameznika. Iz primorskega konca poročajo o tragični smrti mladega Tarasa Velikonje Grbaca, ki je bil nazadnje član KK Mesarije Prunk Sežana. Grbac je umrl po hudi bolezni. Žalujejo tudi na Štajerskem, kjer je na kolesarski turi srce izdalo Aleša Antauerja, 57-letnega košarkarskega delavca, ki je največji pečat pustil pri Zlatorogu iz Laškega.


Aleš Antauer je bil dolga leta vpet v slovensko košarko. Pri KK Laškem je deloval v vlogi trenerja, sekretarja in direktorja, vpet pa je bil tudi v delo Košarkarske zveze Slovenije. Leta 2013 je na Eurobasketu, ki je potekal v Sloveniji vodil navijaško središče v Celju, kot funkcionar pa opravljal tudi vlogo predsednika Združenja košarkarskih prvoligašev. Poleg delovanja v dvorani Tri lilije, je deloval tudi v drugih savinjskih klubih, nazadnje pa je opravljal vlogo komisarja na tekmah lige ABA.

”V klubu je na vseh funkcijah, ki jih je opravljal, pustil močan pečat. Bil je udeleženec in aktiven član pri vseh velikih stvareh, ki so se zgodile v našem klubu. Pogrešali bomo njegov entuziazem ter njegove izkušnje in znanje. Aleš, počivaj v miru in hvala ti za vse,” so zapisali pri Zlatorogu, kjer je Antauer preživel kar 30 let svojega življenja.

Prihodnji mesec bi dopolnil 25 let.

Že v ponedeljek, le nekaj ur pred Antauerjem je v Sežani umrl še ne 25-letni Taras Velikonja Grbac, ki je v svoji karieri igral za Helios, Novo Gorico, Slovan, Litijo, Ajdovščino in Jadran. Nazadnje je nastopal za Sežano, nato pa je izbruhnila huda bolezen, ki je nazadnje sežanski klub pahnila v žalovanje. “Včeraj nas je za vedno zapustil naš igralec Taras Velikonja Grbac. Naša srca so zlomljena, misli pa pri njegovi družini in najtesnejših prijateljih. Taras bo za vedno ostal zapisan kot izredno pozitiven fant, odličen in inteligenten igralec, ki se do zadnjega ni predal. Bil je pravi steber naše ekipe in človek, ki si ga vsak trener želi imeti v ekipi. Taras, naj ti bo zemlja lahka. Počivaj v miru,” so zapisali pri KK Mesarija Prunk Sežana.

Včeraj nas je za vedno zapustil naš igralec Taras Velikonja Grbac. Naša srca so zlomljena, misli pa pri njegovi…

Objavil/a KK Mesarija Prunk Sežana dne Torek, 16. julij 2019

Sorodne objave