Milwaukee melje naprej, Toronto pred težko nalogo

Na drugi tekmi konferenčnega finala Vzhoda je Milwaukee še drugič ugnal Toronto. Tokrat so Bucksi imeli lažje delo kot na uvodnem obračunu in slavili s končnim izidom 125:103.


Milwaukee nadaljuje niz neporaženosti v končnici. Izgubili so zgolj prvo tekmo proti Bostonu, od takrat naprej pa so praktično nepremagljivi. Domači košarkarji so vodili skozi celotono srečanje, ob koncu prvega polčasa je njihova prednost znašala že 25 točk. Torontu magični povratek ni uspel in prvo zmago serije bodo Raptorsi iskali doma v Kanadi.

Pri zmagovalni ekipi je bil znova najučinkovitejši Grk Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel dvojni dvojček (30 točk, 10/20 met iz igre, 17 skokov), Ersan Ilyasova je pristavil 17 točk. Pri Torontu je bil najbolj razpoložen Kawhi Leonard, ki je vknjižil 31 točk (10/18 met iz igre, 8 skokov), dvomestno število točk pa sta dosegla le še Kyle Lowry (15) in Norman Powell (14).

“Mentalno smo se na tekmo odlično pripravili. Začetek nam je dal energijo, danes nismo imeli nobenih težav,” je bil zadovoljen Antetokounmpo. Na drugi strani je bil razočaran in iskren trener Toronta, Nick Nurse.“Danes smo igrali slabo. Bili smo prepočasni, nismo imeli nobenih možnosti. Že na začetku smo jim dopustili, da se razigrajo, da se napolnijo s samozavestjo.”

Zgodovina je na strani Milwaukeeja, ki je v vseh trinajstih primerih, ko je vodil z 2:0 v zmagah vselej napredoval. Torontu po drugi strani v sedmih poskusih ko so zaostajali za dve, še ni uspelo osvojiti končne zmage.

https://www.youtube.com/watch?v=iL-UxmB8b18

Sorodne objave