Med najbolj zaželenimi dresi tudi Dallasov številka 77

Najbolj prodajan dres letošnje sezone lige NBA je dres LeBrona Jamesa. Med najbolj zaželenimi pa se je znašel tudi Luka Dončič in njegova številka 77.


Liga NBA je postregla s podatkom o petnajstih najbolj prodajanih uradnih dresih lige in s tem znova potrdila izjemno priljubljenost, ki jo uživa ljubljanski novinec Luka Dončić. Njegov dres s številko 77, ki ga je nosil na 72 tekmah v svoji krstni sezoni v najmočnejši ligi na svetu, se je namreč znašel na visokem 13. mestu najbolj prodajanih. Seveda gre za najbolj prodajan dres Dallasa, med Evropejci pa je pred Dončićem le grški kandidat za najkoristnejšega košarkarja lige Giannis Antetokounmpo.

Na vrhu lestvice je LeBron James, katerega dres je letos v okrilju rumene in vijolične barve. Lani je kot član Clevelenda zasedal še drugo mesto za Stephenom Curryjem, letos pa je kot član Los Angeles Lakersov vnovič »prevzel vodstvo«.

Kar dva dresa iz Dallasove kolekcije pa po novem krasita tudi zagrebški muzej Dražena Petrovića. Muzej je pred dnevi obiskala Lukova mama Mirjam Poterbin in mami pokojnega hrvaškega virtuoza poklonila dres Luke Dončića in sveže upokojenega Dirka Nowitzkega. Petrovičev muzej tako po novem krasita najbolj priljubljeni Dallasovi številki.

Lestvica najbolj prodajanih dresov:

1. LeBron James, Los Angeles Lakers
2. Stephen Curry, Golden State Warriors
3. Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
4. Kyrie Irving, Boston Celtics
5. Joel Embiid, Philadelphia 76ers
6. James Harden, Houston Rockets
7. Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
8. Kevin Durant, Golden State Warriors
9. Ben Simmons, Philadelphia 76ers
10. Jimmy Butler, Philadelphia 76ers
11. Dwyane Wade, Miami Heat
12. Paul George, Oklahoma City Thunder
13. Luka Dončić, Dallas Mavericks
14. Damian Lillard, Portland Trail Blazers
15. Jayson Tatum, Boston Celtics

Sorodne objave