Maxi Kleber: “Nemčija premore veliko potenciala in talenta”

Maxi Kleber, klubski soigralec Luke Dončića, verjame, da je Nemčija v zadnjem času napredovala in čas je, da to pokažejo svetu.


Nemški velikan Maxi Kleber je spregovoril o prihajajočem svetovnem prvenstvu. Verjame, da je letos pravi trenutek, da Nemci pokažejo kaj zmorejo: “Da si dober soigralec je enako pomembno kot, da si dober igralec. Imamo nekaj fantov z izkušnjami in nekaj mladeničev, ki so pripravljeni pomagati ekipi. Trenutno so dobri časi za nemško člansko ekipo in iz tega želimo narediti največ kar se da.”

Ekipa premore veliko potenciala

V nadaljevanju je spregovoril o vidnem napredku, da pa ekipno še vedno niso dosegli polnega potenciala: ” Premoremo veliko talenta, veliko igralcev, ki lahko odločajo tekme in imamo dobro kemijo v moštvu. Nemčija se je v zadnjih letih zelo izboljšala, želimo pa svojo igro še nadgraditi. Najboljše šele prihaja in trdo delamo, da bomo to dosegli. Letošnje prvenstvo je odlična priložnost, da vsem pokažemo napredek in pridobimo izkušnje.”

Že v predtekmovanju s Francozi

V skupini G se bodo tako ob že predhodno omenjenih Francozih pomerili še z Jordanijo in Dominikansko republiko. Na zadnjem evropskem prvenstvu so Nemci senzacionalno v osmini finala izločili favorizirane Francoze. “Gre za zelo tekmovalno skupino in morali bomo prikazati dobre igre. Francija je ena izmed najboljših reprezentanc na svetu in zagotovo se bodo želeli odolžiti za poraz izpred dveh let. Imajo res ogromno kvalitetnih igralcev, obenem pa v vsako tekmo vložijo ogromno energije.”

Sorodne objave