Mariborčani tesno končnico obrnili v svoj prid

V dvoboju med AKK Branikom in Gorico je bilo napeto do zadnje minute, na koncu pa so se veselili Štajerci, ki so zmagali s 60-54.


Prva četrtina je minila v znamenju izenačene košarke. Nobeno moštvo ni uspelo z prevzeti pobude in ob vstopu v zadnjo minuto je izid znašal 12-12. Da so imeli košarkarji Branika po prvi četrtini nekaj več veselja je poskrbel Jakob Gajšek, ki je dosegel trojko in poskrbel, da so imeli Mariborčani po prvem delu minimalno prednost (15-12). V peti minuti druge četrtine je Branik ušel na 25-19, znova po zaslugi Gajškove trojke. Po zahtevani minuti odmora je Gorico približal Žan Petejan (25-21), a so nato Štajerci še zvišali prednost. Ob polčasu so domači tako vodili z 32-23.

Čeprav je na začetku tretje četrtine že kazalo, da bodo košarkarji Branika sedaj tekmo rutinsko pripeljali do konca, pa se to ni zgodilo. Ob začetku 8. minute tretje četrtine so se Novogoričani povsem približali in pri rezultatu 39-37 gostiteljem zadihali za ovratnik. Do konca četrtine so domači znova nekoliko pobegnili, a pri izidu 42-37 je bilo še vse odprto. Branik je v zadnji četrtini vseskozi vodil, a nekajkrat se je Gorica nevarno približala. V 37. minuti so po trojki Jana Močnik prišli na tri točke zaostanka (53-50). Mariborčani so nato znova nekoliko pobegnili, a so gostje tudi v zadnji minuti nekoliko zapretili, ko so se približali na 58-54. Vseeno so košarkarji Branika ostali dovolj zbrani o po dveh zadetih prostih metih Saliha Nuhanoviča je bila tekma odločena.

Prvi strelec Branika je bil Armin Hrštić s 17 točkami, prav tako pa jih je 17 na drugi strani prispeval Jan Močnik.

AKK BRANIK : KK GORICA 60 : 54

Sorodne objave