Marc Gasol: ZDA se mi ne smilijo

V pričakovanju svetovnega prvenstva, ki se bo v soboto pričelo na Kitajskem, je za ESPN spregovoril Marc Gasol.


Veliko igralcev je zaradi različnih razlogov odpovedalo letošnji nastop na svetovnem prvenstvu. Kljub temu, da so se odpovedi dogajale v praktično vseh ekipah, je bilo največ pozornosti namenjene odstotnosti ameriških zvezdnikov.

V pogovoru se je te tematike dotaknil tudi Marc Gasol, ki pravi, da imajo ZDA veliko talentiranih košarkarjev, ki bodo uspešno zapolnili ta primankljaj največjih zvezdnikov: “Mislim, da vse ekipe pogrešajo igralce. Res je, da ZDA manjkajo največji svetovni zvezdniki, po drugi strani pa imajo vedno na voljo mlade talente. Vse ekipe gredo skozi obdobje prehoda, za njih pa se je ta prehod zgodil naenkrat. Ne smilijo se mi, saj imajo res veliko talentiranih igralcev, ki prihajajo na sceno.”

Manjka tudi precej španskih zvezdnikov

Omenil je, da tudi njihova reprezentanca ni v popolni postavi: “Pogrešamo Mirotića, Ibako, Paua, Sergia Rodrigueza, Abrinesa… Pogrešamo veliko igralcev. Če želiš, lahko vedno najdeš izgovore. Odpovedi vedno prinesejo priložnost drugim igralcem za dokazovanje.”

Gasol pričakuje enakovredno prvenstvo

Za konec je podal še svoje mnenje o dobitnikih medalj: “ Po mojem mnenju je veliko ekip, ki so na zelo podobnem nivoju. Velik del končnega razpleta bo odvisen od tega, ali bodo ekipe izbrale pravo odločitev v pravem trenutku. Dobre tekme bo potrebno odigrati takrat, ko šteje največ. Vidim skupino osmih, devetih ekip, ki so na približno enakem nivoju.”

Sorodne objave