Maik Zirbes: “Smo na dobri poti, da se skozi šivankino uho prebijemo v drugi del 7Days EuroCupa”

Cedevita Olimpija je ujela zmagovito formo, ki jo lahko znova potrdi že na današnjem obračunu proti Brescii. Ljubljančani so na prvi tekmi v Italiji nesrečno izgubili, tokratno srečanje pa je zelo pomembno v boju za morebitno napredovanje v EuroCupu.


Slaven Rimac opozarja, da je ključna prednost Brescie v njihovi uigranosti. “Germani Brescia je ekipa, ki je po kombinatoriki igralcev in igri zelo podobna ekipi FMP-ja, s katero smo se pomerili v soboto v Ligi ABA. Jedro moštva je skupaj že vrsto let, zato se igralci med seboj dobro poznajo, vsako sezono pa v svoje vrste Italijani pripeljejo še nekaj kvalitetnih tujcev. Naši torkovi tekmeci igrajo zelo ekipno košarko. Z dobro energijo na obeh straneh igrišča moramo odgovoriti na njihove akcije in trike v napadu.” Apetiti pri Cedeviti Olimpiji so po zadnjih evropskih tekmah zrasli, nov vihar optimizma pa navdaja tudi Rimca. “V Brescii smo dokazali, da z italijanskimi košarkarji lahko igramo, kljub temu pa pričakujem zahtevno tekmo, na kateri se lahko ob našem pozitivnem ritmu na zadnjih tekmah in povečani samozavesti košarkarjev, dobro zoperstavimo tekmecem. Vprašanje je sicer, kakšno Germani Brescio bomo v torek spremljali v Stožicah, a verjamem, da bomo mi tisti pravi. Ekipa dojema, kakšna priložnost je pred nami. Iz situacije, ki je bila zelo slaba, smo uspeli napraviti veliko, in na tem enostavno moramo graditi v prihodnje.”

Tudi Maik Zirbes, ki je v slovensko prestolnico prišel vse prej kot v odlični fizični pripravljenosti, počasi prikazuje boljše predstave. “Torkova tekma z Germani Brescio je za nas izredno pomembna, hkrati pa je zelo pomembno tudi dejstvo, da smo si z uspehi na zadnjih tekmah povrnili samozavest. Smo na dobri poti, da se skozi šivankino uho prebijemo v drugi del 7Days EuroCupa, proti našim torkovim tekmecem pa moramo to zgolj še dokazati,” je napovedal Nemec v dresu Cedevite Olimpije.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave