Luki Dončiću se obeta milijonska pogodba

Luki Dončiću se poleg velike slave ob prejemu nagrade novinca leta odpira tudi velika poslovna priložnost. Septembra mlademu košarkarju poteče dvoletni dogovor z ameriškim proizvajalcem športne opreme Nike, s katerim naj bi v prihajajočih tednih podpisal novo pogodbo.


Neuradna ugibanja kažejo na to, da bi lahko novinec leta iztržil tudi do 20 milijonov dolarjev na sezono. Ob takšnem razpletu bo Nike vsekakor obžaloval, da z Dončićem ni že takoj sklenil večletne pogodbe, saj bi ga tako dobil občutno ceneje.

Poleg vsega pa gre Slovencu na roke pogodba, ki jo je Nike pred kratkim sklenil s prvim izborom letošnjega drafta Zionom Williamsonom. Ta je Nikejevo znamko Jordan Brand podpisal sedemletni dogovor v vrednosti 75 milijonov dolarjev. Samo od znamke se mu tako obeta 10,7 milijona dolarjev na leto, kar je še milijon več, kot znaša njegova plača pri njegovemu prvemu delodajalcu New Orleans Pelicans.

Dončić je v očeh njegovih predstavnikov vreden vsaj toliko kot Williamson, po nekaterih navedbah pa bi bilo realno pričakovati, da si bo izpogajal tudi do 20 milijonov na leto. “To je velika stvar. Dokazal je, da je eden najboljših igralcev v ligi. Pokazal je svojo vrednost,” je pred začetkom pogajanj dejal Dončićev agent Bill Duffy.

Ko bo Luka septembra postal “prost igralec” bo imel pravico prisluhniti ponudbam drugih proizvajalcev športne opreme, po drugi strani pa lahko Nike katerokoli vsoto izenači. V kolikor jim to ne bo v interesu, lahko Dončić podpiše z drugo znamko. Skratka, mladi slovenski as praktično ne more izgubiti.

Zanimanje bo vsekakor veliko, saj bi marsikatero podjetje želelo najboljšega novinca odeti v svoje produkte, vendar se pričakuje, da Luka ostal zvest Nikeju.

Sorodne objave