Luka Šamanić pristal v razvojni ligi, ki pa ni tako nedolžna

Nekdanji mladi Olimpijin igralec Luka Šamanić je bil letos kot 19. izbran na naboru lige NBA. Izbrali so ga San Antonio Spursi, a trenutno, kot ostali novinci ekipe, igra v njihovi razvojni ligi pri Austin Spursih.


S solidnimi predstavami Šamanić dosega okrog 15 točk in osem skokov, toda nedavno je mladi hrvaški up za portal Hoopster priznal, da razvojna liga ni mačji kašelj. »Res je, veliko se igra ena na ena, veliko ekipne košarke ni. Razvojna liga je fizično neverjetna, vsi so zelo hitri in atletski. Osebne napake? Umreti rabiš za proste mete,« je hudomušno pristavil Luka.

Zanimivo je, da Šamanić nima popoldanskih treningov, kar je v Evropi stvar navade. »Oni ne verjamejo v popoldanski trening. Trenira se zjutraj, medtem ko popoldnevi služijo sprostitvi in rehabilitaciji. Trenira se zjutraj, dve do tri ure, to je to,« pristavlja nekdanji član Olimpije.

Trenutno bi bila Šamanićeva vloga v ekipi Gregga Popovicha igra v obrambi, podpora glavnim igralcem in pridobivanje skokov. Od mladega košarkarja se pričakuje, da za Ostroge čim prej preide tudi v strelsko formo.

Photo: 24Sata

Sorodne objave