Marc Cuban: “Dončić počenja neumno sran*e!”

Lastnik Moštva Dallas Mavericks Marc Cuban je bil od nekdaj znan po njegovi povezanosti z ekipo in njenimi posamezniki. V preteklosti je bdel nad Dirkom Nowitzkim, danes pa je njegov varovanec Luka Dončić. Igralca Cuban, kot pravi, vidi v povsem različni luči.


»Drugačna sta. Dirk se na igrišču ni nikoli smehljal,« pripoveduje Cuban za Yahoo Sports. »Dirk je bil zelo čustven. Na začetku je imel težave zaradi jezika, ki jih Luka nima. Pred njim je bil drugačen izziv. Luka pride na tekmo, kot da bi igrali prijateljski dvoboj v telovadnici. Zabava se, uživa v tem. Star je 20 let, ob sebi ima veterane in mentorje kot sta J. J. Barea in Courtney Lee ter se razvija.«

»Kot vsak dvajsetletnik počenja ‘neumno sran*e’, ampak to je dobra stvar. V srcu je še vedno deček, a hkrati je tudi velik profesionalec in zelo pameten košarkar. Kako pameten je, se preprosto ne zavedaš, dokler se ne družiš z njim,« je bil iskren Cuban.

Nadvse zadovoljen je lahko tudi glavni trener Dallasa Rick Carlisle, ki pa je v ospredje postavil vlogo generalnega direktorja Mavericksov Donnieja Nelsona: »Donnie mi je že pred lanskim naborom povsem jasno povedal, da bo Luka daleč najboljši v tej generaciji. In da vse skupaj ne bo niti blizu. Tako je razmišljal. Navdušeni smo, da nam ga je uspelo pripeljati v Dallas in da lahko delamo z njim. Trdo je delal. Vsak teden postaja boljši in boljši ter napreduje. Pozorno spremljam njegovo delo, njegove minute na parketu, takšne reči. Pomembno je, da nekoliko tudi pazimo nanj,« v istem intervjuju poudarja Carlisle.

Photo: DallasNews

Sorodne objave