Boston prvo mesto v NBA prepustil Lakersom

Zmagoviti niz Bostona se je končal, za Lakerse pa se nadaljuje. Kelte je za pičlo točko v tesni končnici doma premagal Sacramento, Los Angeles pa je na krilih LeBrona Jamesa povozil Atlanto.


Visokoleteči Boston, ki je nedavno lekcijo odmeril tudi Dallasu in Dončiću, je na gostovanju v Sacramentu naletel na pretrd oreh. V tekmi maloštevilnih košev so Kelti potegnili kratko prav v zadnjih sekundah. Končni izid je postavil Richuan Holmes z dvema zadetima prostima metoma (100:99), za želeno zmago Bostona pa je ob sireni vrgel Marcus Smart. Žoga je poplesavala po obroču, a poti skozi mrežico ni našla.

Boston je tako ostal brez enajste zaporedne zmage in prvo mesto v ligi NBA prepustil Los Angeles Lakersom. Te so v ekipni simultanki premagali Atlanta Hawkse in tekmo odločili po prvih devetih minutah tekme, ko so povedli že za debelih 25 točk. Vodstva LeBron in druščina niso več izpustili in do konca srečanja ofenzivno razbili gostujočo ekipo.

Srečanje si je po dolgem času, v nekoč njegovi dvorani, ogledala legenda kluba Kobe Bryant. Slednji je po tekmi osebno čestital Jamesu, ki je s 33 točkami, 12 asistencami in sedmimi skoki uprizoril še eno sijajno predstavo.

Photo: BleecherReport

Sorodne objave