Popoln polom Cedevite Olimpije v zadnji četrtini

Tudi po drugem krogu EuroCupa ostaja moštvo Cedevite Olimpije še brez zmage. Na gostovanju v Kazanu pri izredno močnem Unicsu so po mrku v zadnjem delu igre izgubili s 80:67.


Zmaji so tekmo dobro odprli in takoj na začetku povedli s 7:0, kaj hitro pa je bil domači strateg Dimitris Priftis primoran vzeti minuto odmora. V sedmi minuto srečanja so si priigrali tudi prednost devetih točk (15:6), ki pa je kaj hitro skopnela in po prvi četrtini so Ljubljančani vodili le še za 3. Dobra igra Unicsa se je nadaljevala tudi v drugi četrtini, v tem času pa Olimpija ni zadela kar pet minut. V igri so se držali z odličnim metom za tri točke in na odmor odšli z zaostankom treh točk.

Tudi drugi polčas se je odvijal zelo podobno prvemu, saj je Olimpija najprej naredila delni izid 9:0 in celo povedla za 13 točk. Zatem je znova sledila serija Unicsa, ki se je pred zadnjo četrtino vrnil v igro in znižal zaostanek na pet točk (60:55). Strelski mrk Olimpije se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini, Unics pa je šest minut pred koncem znova povedel (62:60). Domači so znova stopili na plin in tekmo zanesljivo pripeljali do konca in na koncu slavili celo z razliko večjo od desetih točk.

Najboljši strelec Zmajev je bil Marko Simonović s 13 točkami, sledil je Ryan Boatright, ki jih je dosegel 11.

UNICS KAZAN – CEDEVITA OLIMPIJA 80:67 (12:15, 26:20, 17:25, 25:7)

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Žal mi je da smo na koncu popustili in menim, da končni rezultat ne odraža pravega stanja na parketu. Morda smo bili preveč živčni v zadnji četrtini. Nismo uspeli kronati svoje dobre igre v tretji četrtini in privesti tekme mirno do konca, ampak smo nasprotniku z nekaj zgrešenimi lahkimi meti dali veter v hrbet. Na koncu je Jamar Smith zadel nekaj težkih metov, nam pa to ni uspevalo. A na koncu običajno zmaga tisti, ki je bolj hraber in bolje pripravljen.​”

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
Nova težka tekma je za nami proti Unicsu, ki je prav tako kot mi doživel poraz v prvem kolu in je nujno potreboval zmago. Gre za močan klub, z visokim proračunom, tako da lahko rečem, da smo se dobro držali, a ko sta se McCollum in Smith razigrala v tretji in zadnji četrtini, je bilo zgodbe konec. Sta tako kakovostna košarkarja, da ju je zelo težko zaustaviti v individualni igri. Zadeli so nekaj težkih metov, mi pa smo izgubili nadzor nad napadom. Tako se je v nekaj minutah naša prednost izničila in padli smo v zaostanek. Žal mi je zaradi tega poraza, verjetno bi lahko bilo drugače, če bi igrali z glavo. A tudi iz te tekme se bomo morali nekaj naučiti. Učimo se vedno, tako iz zmag, kot porazov.​”

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave