Luka Dončić vendarle proti Phoenixu

Po informacijah, ki naj bi jih ESPN dobil od Dallas Mavericksov bo Luka Doncič vendarle zaigral na obračunu proti Phoenix Sunsem. Glavni kandidat za novinca leta je namreč izpustil štiri od zadnjih petih tekem zaradi udarca v desno stegno. Poškodba sicer ni resnejše narave, vendar se je trener Rick Carlisle, glede na to da je sezona za Dallas skoraj pri koncu, očitno odločil da svojemu najboljšemu igralcu nameni nekaj počitka.


Za Dallas Mavericksi je precej kaotična sezona v kateri so zamenjali skoraj celotno prvo peterko. Pri teh menjavah je imel več kot očitno velik vpliv prav Luka Dončić, ki je lastnika Marka Cubana s svojimi dobrimi predstavami spodbudil, da se je ta odločila za posel z New York Knicksi, katerega del je bil tudi prihod latvijskega reprezentanta Kristapsa Porzingisa v Teksas. Ob tem so Maverickse zapustili DeAndre Jordan, Dennis Smith Jr in Wesley Matthews, kasneje pa je franšizo zapustil še Harrison Barnes. Po vseh menjavah je igra Dallasa razumljivo padla in Mavericksi že kar nekaj časa niso bili več med kandidati za končnico.

Zaradi tega je Dončić v zadnjem času igral vse manj, kljub drobni poškodbi se je Carlisle odločil, da z mladim Slovencem ne tvega, saj ga bo v prihodnji sezoni še kako potreboval. Kot kaže pa bo danes ponoči, ob 00.30 po slovenskem času Luka vendarle stopil na parket. Obeta se namreč zadnja tekma letošnje sezone v Dallasovi domači dvorani, American Airlines Center in hkrati bo to tudi zadnja tekma Dirka Nowitzkega pred domačimi navijači. Verjetno ni primernejšega trenutka, da legendarni Nemec žezlo simbolno preda v Lukove roke, saj v Dallasu močno računajo, da bo Dončić v prihodnjih letih eden izmed glavnih nosilcev igre.

Sorodne objave