Luka Dončić poskrbel za dvig gledanosti Dallasovih tekem

Med številnimi rekordnimi dosežki, s katerimi se lahko v svoji krstni sezoni v ligi NBA pohvali Luka Dončić, je tudi gledanost tekem ekipe Dallas Mavericks v primerjavi z lansko sezono. Kljub temu, da so pri večini NBA franšiz te številke v letošnji sezoni padle, pa Mavericksi beležijo kar 86 % porast.


86 % porast zanimanja med TV gledalci je najvišji od vseh NBA ekip. Od meseca februarja ima liga celo 10 % padec, vendar je situacija v Dallasu prav nasprotna. Neverjetne predstave najverjetnejšega novinca leta Luke Dončića in labodji spev nemškega veterana Dirka Nowitzkega, so poskrbele za povečano zanimanje za ogled tekem Dallas Mavericksov. Vse to ob dejstvu, da tekmovalno gledano Dallas za seboj niti nima kakšne nepozabne sezone, s 33 zmagami in 49 porazi so bili precej daleč od uvrstitve v končnico.

Če krivulja gledanosti lige NBA v ZDA upada, pa je rast opazna v Evropi. Zasluge gredo predvsem košarkarjem, ki so v ligo NBA prišli čez lužo in v evropskih gledalcih zbujajo večje zanimanje. Takšen primer je Srb Nikola Jokić, ki je vplival na 77% dvig regionalne gledanosti. Število naročnin na prenose se je tako v Sloveniji povečalo za 186%, v Srbiji pa celo za 395%.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave