Dragiša Drobnjak od sedaj pomočnik Jureta Zdovca

Petrol Olimpija je dobila novo okrepitev v trenerskem štabu. Prvič se bo v vlogi pomočnika trenerja preizkusil Dragiša Drobnjak, ki je barve Olimpije branil že kot igralec. Drobnjak bo pri Ljubljančanih vsaj do izteka sezone 2018/19.


Dragiša Drobnjak, ki je igralsko karieri zaključil v lanski sezoni pri Rogaški, se lahko pohvali s kar nekaj košarkarskimi dosežki. Kariero je začel pri kranjskem Triglavu, skozi kariero pa je bil prava ptica selivka, saj je igral v številnih domačih klubih in tudi na Poljskem, v Nemčiji, Italiji in Belgiji. Pri Olimpiji je igral v letih 2004-2006 in 2013-2014, z zeleno-belimi pa je dvakrat osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka, leta 2013 pa je sodeloval tudi pri osvojitvi superpokala. Leta 2015 mu je osvojitev državnega prvenstva uspela tudi s Šentjurjem, pri 37 letih pa je takrat osvojil tudi nagrado MVP finala.

“Zelo vesel sem, da bom svojo trenersko kariero začel na klopi Petrol Olimpije kot pomočnik Juretu Zdovcu. Kot košarkarju mi je veliko pomenilo to, da sem nosil dres Olimpije, saj klub spremljam že od otroštva. Vedno sem upal, da se bo nekega dne zgodilo, da bom lahko svojo pot na parketu v dresu zeleno-belega moštva nadaljeval tudi na klopi, kot član strokovnega štaba. Zdaj se je to upanje spremenilo v realnost. Jure Zdovc je v svetu košarke veliko ime, zato je dejstvo, da me je izbral za pomočnika, velika čast, hkrati pa dodatna motivacija, da po svojih najboljših močeh pripomorem h končnemu uspehu ekipe,” je ob imenovanju na položaj dejal Drobnjak, ki bo v strokovnem štabu skupaj z Gašperjem Potočnikom in Žigo Mravljakom.

Njegov prihod je pozdravil tudi glavni trener Jure Zdovc. “Moja želja je bila, da ekipi priključimo mladega in ambicioznega trenerja, ki ima izkušnje z delom z visokimi igralci, predvsem centri. Vsak klub mora imeti trenerja, ki je osredotočen na individualno delo z višjimi igralci, to delo pa mora nato usklajevati s kolektivno taktiko. Že v svojih prejšnjih klubih sem vedno želel imeti v svoji strokovni ekipi nekoga, ki je osredotočen zgolj na to delo. Visoki košarkarji zahtevajo ogromno pozornosti pri delu z njimi, od njih se na igrišču zahteva vedno več. Na parketu večinoma prebijejo manj časa z žogo v svojih rokah, od njih se zahtevajo druge stvari. Drobnjak ima veliko izkušenj, ki jih bo lahko prenesel na mlade in tiste manj mlade košarkarje,” je povedal Zdovc.

Petrol Olimpija zaseda drugo mesto v državnem prvenstvu. Ljubljančani še vedno čakajo na razplet dogovorov vodstva lige ABA, ki bi jim kljub izpadu, ob morebitni razširitvi lige, nastopanje v regionalnem tekmovanju omogočali tudi prihodnjo sezono.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave