Luigi Datome: Sodniki niso bili dorasli današnjemu srečanju

Španija je ob koncu srečanja le dvignila nivo igre in prišla do zmage nad Italijo v drugem delu svetovnega prvenstva. 


Kljub slabemu začetku se je Španija v nadaljevanju srečanja pobrala in s poznim jurišem prišla do zmage s 67-60 proti Italiji. V zadnjem krogu skupine J se bosta tako za prvo mesto udarili še nepremagani Srbija in Španija, Italija pa se poslavlja od boja za odličja na tem prvenstvu.

Juancho Hernangomez je Španijo vodil do zmage s 16. točkami, 15 pa jih je dodal Ricky Rubio. Dvoštevilčen pri zmagovalcih je bil še Sergio Llull, ki je dosegel 11 točk, pred tekmo pa je bil njegov nastop vprašljiv, saj ima recej težav s desnim zapestjem.

Pri Italiji, ki je še 4 minute pred koncem srečanjem vodila (preden so Španci tekmo z delnim izidom 10:0 odločili v svojo korist), je Danilo Gallinari dosegel 15 točk, zatajil pa je predvsem Marco Bellineli, ki je ob katastrofalni selekciji meta (njegov met iz igre je bil 3/16) dosegel le 7 točk.

Tekmo zaznamovalo slabo sojenje

Pred predstavnike sedme sile je po tekmi stopil Luigi Datome, ki ni bil zadovoljen s sojenjem, razlog za poraz pa vidi v slabi ofenzivni igri: “Nismo igrali najboljše kot znamo in tudi ekipno nismo dobro delovali, pa smo kljub temu imeli veliko priložnost za zmago. Zaradi tega mi je še bolj žal. Velik del odgovornosti prevzamem nase, saj je bil naš napad ob koncu tekme res slab. Toda moram dodati, kljub temu, da to ni bil razlog za poraz, sodniki danes niso bili dorasli srečanju. Zelo spoštujem ta poklic in nikoli še nisem tako govoril o njih, toda menim da današnji sodniki niso bili primerni za ta nivo tekmovanja.”

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave