Dan Duščak priprave začel s članskim moštvom Real Madrida

Ob odsotnosti zvezdnikov Real Madrida je izjemno priložnost dočakal šele 17-letni slovenski košarkar Dan Duščak, ki trenutno trenira s članskim moštvom.


182 cm visoki organizator igre Dan Duščak je sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Slavka Duščaka. Svoje prve košarkarske korake je naredil v Grosupljem, leta 2017 pa se je nato preselil v špansko prestolnico. Že v lanski sezoni je pri 16. letih igral za mladinsko moštvo kraljevega kluba, s katerim je osvojil špansko državno prvenstvo in prestižno mladinsko evroligo.

Zaradi svetovnega prvenstva in poškodb je Real priprave začel v precej okrnjeni zasedbi. Reprezentančno odsotni so tako Facundo CampazzoNicolas LapravittolaGabriel DeckSergio Llull in Rudy Fernandez, po prilagojenem programu pa zaradi poškodbe trenira tudi zlati slovenski reprezentant Anthony Randolph. Strokovni štab se je tako odločil, da treningom priključi tri mladince. To sta poleg Duščaka tudi Hrvat Boris Tisma in Italijan Matteo Spagnolo.

V Realu ima Slovenija v zadnjih letih pravo malo podružnico, saj sta trenutno člana kraljevega kluba tudi Urban Klavžar in Jan Vide, do poletja pa je bil član Galaktikov tudi Žiga Samar.

 

Foto: FIBA/www.fiba.basketball

Sorodne objave