Škofjeloški LTH Castings okrepil Jernej Andolšek Heine

Na klubski spletni strani škofjeloškega drugoligaša so sporočili, da bo v prihodnji sezoni njihov dres nosil Jernej Andolšek Heine.


19-letni, 185 cm visoki organizator igre je do lani branil barve domačega Grosuplja. Za člansko moštvo je debitiral že leta 2016, pri šele 15. letih. Lansko sezono je nato znova pričel pri Grosupljem v drugoligaški konkurenci, med sezono pa je sledila selitev v vrste Petrola Olimpije. Tam je dobil priložnost na petih tekmah lige Nova KBM, skupno pa je dosegel štiri točke. Uspešnejši je bil na mladinskem prvenstvu, kjer je na tekmo povprečno dosegal 12,0 točk, z ekipo Petrola Olimpije pa je osvojil končno 3. mesto, potem ko so v malem finalu ugnali Ilirijo.

Je tudi stalni član slovenskih reprezentanc mlajših selekcij. Za Slovenijo je zaigral na kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu, letos pa tudi na prvenstvu do 20 let v Izraelu, kjer so Slovenci pod vodstvom Dejana Jakare osvojili 11. mesto.

Ob prestopu je Jernej Andolšek Heine tudi spregovoril za klubsko spletno stran: “ O klubu sem slišal veliko dobrega, veliko igralcev ima dobre izkušnje z igranjem tu, zato odločitev, da kariero nadaljujem pri LTH Castingsu ni bila težka. Zasedba v Škofji Loki bo tudi to sezono mlada, a pričakujem, da bomo v letošnji sezoni popravili rezultat iz lanske in se borili za najvišja mesta.”

 

Foto: ABA liga/www.aba-liga.com

Sorodne objave