Liga ABA: Bodučnost z domačo zmago ponovno med živimi

Bodućnost je z zmago nad Crveno Zvezdo v domači Podgorici poskrbela, da finale lige ABA vendarle še ni odločen. Črnogorci so tekmo dobili z izidom 80:72, skupni rezultat finala pa je 2-1 za Beograjčane. Tudi četrto tekmo bo Bodućnost odigrala pred domačim občinstvom.


Kazalo je že, da je finale jadranske lige odločen, potem ko je Crvena Zvezda zanesljivo dobila pri dve tekmi v Beogradu. Rdeče-beli so na prvi tekmi slavili z 19 točkami razlike (91:72), še boljši so bili na drugem obračunu, ko so Bodućnost dobesedno odpihnili z izidom 107:69.

Na prvi tekmi pred domačimi gledalci so se Črnogorci izkazali z boljšo predstavo. Ob polčasu so sicer zaostajali za 5 točk (45:50), vendar so nato ključno predstavo prikazali v tretji četrtini. Gostom je takrat uspelo doseči vsega 8 točk, medtem ko je Bodućnost mrežico nasprotnika uspela napolniti kar enaindvajsetkrat. V zadnji četrtini so domači povedli celo z dvomestno razliko in tekmo mirno pripeljali do konca.

Srečanje je potekalo v znamenju tujih košarkarjev, za Bodućnost je največ košev dosegel Noris Gene Cole II (20 točk), prvi strelec Crvene Zvezde pa je bil Kelvin Creswell Rivers (19 točk).

Četrta tekma se bo prav tako igrala v Podgorici, na sporedu bo v petek ob 19.00. Ob morebitni peti tekmi se bodo košarkarji znova preselili v Beograd, kjer bi končna odločitev o prvaku padla v ponedeljek ob 19.00 uri. Finale lige ABA se igra na tri dobljene zmage, lani je bila v obračunu istih nasprotnikov uspešnejša Bodućnost, pred tem pa so tri leta zapored na vrhu kraljevali košarkarji Crvene Zvezde.

Sorodne objave