Legendarni selektor obiskal Gregga Popovicha

Kolegu Greggu Popovichu, selektorju reprezentance ZDA, je podporo z obiskom izkazal tudi nekdanji trener Mike Krzyzewski. Navsezadnje Popovicha čala prva velika reprezentančna akcija, kjer se že lep čas spopada s številnimi odpovedmi.


Popovich in Krzyzewski sta se v zadnjih letih precej zbližala, spet pa ju je lahko ameriška javnost skupaj videla v sredo, ko je “Coach K” (trener K, op. a.) obiskal priprave Popovicha in varovancev v Las Vegasu. Pod Krzyzewskim je v 12 letih ameriška izbrana vrsta na 89 tekmah izgubila le enkrat, Popovich, ki mu je sodelovanje na košarkarskem mundialu odpovedala že cela kopica zvezdnikov, pa bo imel težko delo, če bo želel nadaljevati zmagoviti niz.

“Komaj smo čakali, da ‘Coach K’ pride v mesto in z nami preživi nekaj dni,” je zbranim medijem dejal Popovich. “Že sva govorila, kot si lahko predstavljate, dobil sem nasvete. A to, da je tukaj in vidi tekme, pomeni, da se lahko zdaj spet vrneva k pogovorom glede tega, kaj misliva, da bi se moralo zgoditi. To, da je tukaj s temi dodatnimi izkušnjami, je neprecenljivo.”

Krzyzewski je ZDA petkrat popeljal do zlata, tri od tega na OI, dve pa na svetovnih prvenstvih. S Popovichem se je kljub temu, da sta med najprepoznavnejšimi ameriškimi strokovnjaki, spoznal šele na pripravah za OI 2016 v Riu de Janeiru, ko ju je uspel združiti direktor ameriške izbrane vrste Jerry Colangelo.

Sorodne objave